Kripto fond Ukrajine prikupio više od 54 miliona dolara u kriptovalutama

Zelenski potpisao Zakon o virtuelnoj imovini

NovacVesti

17.3.2022 08:28 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Zelenski potpisao Zakon o virtuelnoj imovini Zelenski potpisao Zakon o virtuelnoj imovini
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski (Volodymyr Zelenskyy) potpisao je Zakon o virtuelnoj imovini. Novi zakon pokreće legalno tržište virtuelne imovine u Ukrajini i izvlači sektor... Zelenski potpisao Zakon o virtuelnoj imovini

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski (Volodymyr Zelenskyy) potpisao je Zakon o virtuelnoj imovini.

Novi zakon pokreće legalno tržište virtuelne imovine u Ukrajini i izvlači sektor kriptovaluta iz senke, rekao je ministar digitalne transformacije Mihailo Fedorov (Mykhailo Fedorov), piše B92.

„Od početka rata kriptovalute su postale moćno sredstvo za privlačenje dodatnih finansija za podršku Oružanim snagama Ukrajine. Za više od tri nedelje rata, Kripto fond Ukrajine je prikupio više od 54 miliona dolara u kriptovalutama“, dodao je Fedorov.

Zahvaljujući novom zakonu strane i ukrajinske kriptovalute će funkcionisati legalno, banke će otvoriti račune za kripto kompanije, a Ukrajinci će moći da zaštite svoju ušteđevinu u virtuelnoj imovini. Osim toga država će garantovati sudsku zaštitu prava na virtuelnu imovinu.

Kripto tržište trenutno je jedan od najdinamičnijih sektora digitalne ekonomije. Ukupna kapitalizacija kripto industrije u 2021. godini dostigla je tri biliona dolara.

Fedorov je naglasio da Ukrajina mora da gradi nove privredne sektore, dodajući da je razvoj poslovanja ključ njene stabilnosti.

  • ZVEZDICA01

    18.3.2022 #1 Author

    Bilo je očekivano

    Odgovori

  • MAJALG

    19.3.2022 #2 Author

    Pokusava da na sve nacine ocuva mir ali mislim da su ovo sve pokusaji koji nece doneti reziltate.

    Odgovori

  • ZVE84

    20.3.2022 #3 Author

    Kakav zakon takva i imovina

    Odgovori

  • GOCA BG

    20.3.2022 #4 Author

    Bolji je kao glumac i plesac,ovo mu bas i ne ide…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...