UNITED GRUPA NASTAVLJA ŠIRENJE U REGIONU Preuzeta i Nova Broadcasting Group u Bugarskoj

InvesticijeNovacRegionVesti

25.12.2020 08:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

UNITED GRUPA NASTAVLJA ŠIRENJE U REGIONU Preuzeta i Nova Broadcasting Group u Bugarskoj UNITED GRUPA NASTAVLJA ŠIRENJE U REGIONU Preuzeta i Nova Broadcasting Group u Bugarskoj
United grupa objavila je da je od Advance Media Group kupila Nova Broadcasting Group, najveću bugarsku medijsku kompaniju sa više platformi. Kako se navodi,... UNITED GRUPA NASTAVLJA ŠIRENJE U REGIONU Preuzeta i Nova Broadcasting Group u Bugarskoj

United grupa objavila je da je od Advance Media Group kupila Nova Broadcasting Group, najveću bugarsku medijsku kompaniju sa više platformi.

Kako se navodi, transakcija bi trebalo da bude završena početkom naredne godine, posle odobrenja nadležnih regulatornih tela.

U saopštenju se dodaje da su u sastavu Nova Broadcasting Group bugarska nacionalna televizija NOVA, deset televizijskih kanala, najveća internet platforma u toj zemlji Net Info i četiri radio stanice.

Mediji u Bugarskoj nedavno su objavili da bi ovaj posao mogao biti vredan između 250 i 300 miliona evra. Nakon nedavne akvizicije grčkog Forthneta, United Grupa će imati više od 10 miliona korisnika i 11 hiljada zaposlenih, a ukupni godišnji prihodi, kako je navedeno, biće veći od 1,7 milijardi evra.

Sedište United Grupe je u Amsterdamu, a u vlasništvu je BC Partnersa, jedne od najvećih globalnih investicionih kompanija. Posluje u šest zemalja kroz kompanije kao što su SBB, Telemach i United Media, kao i TV kanali Sport Klub, N1 i Nova TV.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...