Najnovije poslovne vesti Biznis.rs
razvoj industrijske zone "autoput" podsticaj za dalje investicije

Uskoro početak izgradnje fabrike Sinopharm u Zemunu

SrbijaVesti

30.7.2021 12:46 Autor: Miljan Paunović 0

Uskoro početak izgradnje fabrike  Sinopharm u Zemunu Uskoro početak izgradnje fabrike  Sinopharm u Zemunu
Građevinski radovi na izgradnji fabrike vakcina Sinopharm u Zemunu trebalo bi uskoro da počnu, najavio je predsednik te beogradske opštine Gavrilo Kovačević, i dodao... Uskoro početak izgradnje fabrike  Sinopharm u Zemunu

Građevinski radovi na izgradnji fabrike vakcina Sinopharm u Zemunu trebalo bi uskoro da počnu, najavio je predsednik te beogradske opštine Gavrilo Kovačević, i dodao da se u blizini ovog proizvodnog pogona očekuje razvoj industrijske zone Autoput što će dovesti do daljih investicija.

Kovačević je nedavno obišao lokaciju gde će se graditi fabrika kineskih vakcina Sinopharm, koja se nalazi u okviru privredne zone Autoput u naselju Soko Salaš, i tom prilikom je rekao da će se pored fabrike za proizvodnju vakcina graditi i pogon za proizvodnju PCR testova, piše eKapija.

„Fabrika u kojoj će se prvo pakovati Sinopharm vakcina, a kasnije i proizvoditi, biće zajedničko ulaganje Srbije, Kine i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Predviđen je i pogon za proizvodnju PCR testova. Planirana proizvodnja je dva miliona doza vakcine mesečno. Za fabriku koja će se graditi po sistemu „ključ u ruke“, srpska strana je obezbedila zemljište, a biće obezbeđena i infrastruktura. Ova kompletno grinfild investicija omogućiće proizvodnju znatnih količina kineske vakcine Sinopharm, koja će biti dovoljna ne samo za Srbiju, već i za region“ – izjavio je predsednik Gradske opštine Zemun.

Kovačević je tom prilikom istakao da se nakon realizacije ove investicije očekuje izgradnja novih fabrika u industrijskoj zoni uz auto-put koja će biti kompletno opremljena komunalnom infrastrukturom.

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda u okviru Plana detaljne regulacije za područje privredne zone Autoput opremanje lokacije poverila je Institutu za puteve ad Beograd, kao najpovoljnijem ponuđaču.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...