u planu i strategija razvoja Beogradske berze

Uskoro prve licence za kripto menjačnice u Srbiji

BerzaNovacSrbijaVesti

22.12.2021 16:04 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Uskoro prve licence za kripto menjačnice u Srbiji Uskoro prve licence za kripto menjačnice u Srbiji
Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas u parlamentu, odgovarajući na pitanja poslanika, da su u ovom trenutku u obradi tri licence za kripto... Uskoro prve licence za kripto menjačnice u Srbiji

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas u parlamentu, odgovarajući na pitanja poslanika, da su u ovom trenutku u obradi tri licence za kripto menjačnice i da su četiri izdavaoca tokena platila zahtev za izdavanje licenci.

“Očekujem u narednih nekoliko nedelja da ćemo izdati prve licence, to je za nas veoma važno”, rekao je Mali i podsetio da je Srbija bila jedna od prvih zemalja koja je zakonski regulisala tu oblast kroz Zakon o digitalnoj imovini koji je stupio na snagu 1. jula ove godine.

Kako kaže, polako, ali sigurno se i to tržište razvija.

“Intenzivno radimo na strategiji rasta i razvoja Beogradske berze. Smatram da je Beogradska berza pravi instrument da podrži razvoj našeg finansijskih tržišta i u ovom trenutku radimo na razvoju platforme za trgovanje digitalnim tokenima koji će biti u implementaciji već naredne godine”, poručio je Mali.

Mali ukazuje da sve ono što se dešava finansijskom svetu, na neki način ima posledice na zbivanja u našoj svetu, pa zato očekuje i rast Beogradske berze.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...