Credo Technology ostvario manji IPO od očekivanog

Usporeno listiranje na berzama zbog opreza investitora

BerzaNovacSvetVesti

27.1.2022 09:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Usporeno listiranje na berzama zbog opreza investitora Usporeno listiranje na berzama zbog opreza investitora
Kompanija Credo Technology Group Holding prikupila je 200 miliona dolara u „suženoj“ inicijalnoj javnoj ponudi, pri čemu su postignute cene njenih akcija bile pri... Usporeno listiranje na berzama zbog opreza investitora

Kompanija Credo Technology Group Holding prikupila je 200 miliona dolara u „suženoj“ inicijalnoj javnoj ponudi, pri čemu su postignute cene njenih akcija bile pri dnu očekivanog tržišnog raspona.

U pitanju je prvo važnije berzansko listiranje neke američke tehnološke kompanije u 2022. godini i po ostvarenom rezultatu tek je 11. na globalnom nivou u prvih mesec dana, uz brige oko kamatnih stopa, nestabilnosti tržišta i potencijalne ruske invazije na Ukrajinu koja zastrašuje investitore na zapadnim berzama.

To je veliki kontrast u poređenju na 17 listiranja koja su privukla 3,5 milijardi dolara, uključujući ponudu Playtika Holding Corp. od 2,2 milijarde dolara u Njujorku, za isti period prošle godine, prema podacima koje je prikupio Bloomberg.

Credo je prodao 20 miliona akcija u sredu za 10 dolara po komadu uprkos cilju od 25 miliona akcija do 12 dolara po komadu. Između željenog i realizovanog, razlika je 100 miliona dolara.

Po toj ceni, Credo ima tržišnu kapitalizaciju od oko 1,4 milijarde dolara na osnovu otvorenih akcija navedenih u njegovim podnescima kod Komisije za hartije od vrednosti i berze SAD.

Credo je provajder rešenja za online povezivanje velikih brzina, koji radi na tržištu infrastrukture podataka vođenom u velikoj meri velikim centrima podataka, računarstvom visokih performansi i 5G infrastrukturom. Kao i kod drugih kompanija koje deo svog poslovanja obavljaju u Kini, Credo upozorava investitore da bi mogao biti podložan strožim regulatornim kontrolama, ne samo tamo, već i u SAD.

Prihod Creda je porastao dok se njegov gubitak smanjio za šest meseci završenih 31. oktobra. Imao je gubitak od 17 miliona dolara na prihode od 37 miliona dolara tokom tog perioda, u poređenju sa gubitkom od 19 miliona dolara na prihode od 25 miliona dolara godinu dana ranije.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...