VAUČERI OŽIVELI DOMAĆE DESTINACIJE Turistički sektor Slovenije zaradio više od 40 miliona evra

BiznisRegionTurizamVesti

5.8.2020 10:30 Autor: Marija Jovanović 0

VAUČERI OŽIVELI DOMAĆE DESTINACIJE Turistički sektor Slovenije zaradio više od 40 miliona evra VAUČERI OŽIVELI DOMAĆE DESTINACIJE Turistički sektor Slovenije zaradio više od 40 miliona evra
Turističke vaučere, koji su deo trećeg paketa državnih ekonomskih mera, delimično ili u potpunosti iskoristilo je 292.561 osoba u Sloveniji, što je turističkom sektoru... VAUČERI OŽIVELI DOMAĆE DESTINACIJE Turistički sektor Slovenije zaradio više od 40 miliona evra

Turističke vaučere, koji su deo trećeg paketa državnih ekonomskih mera, delimično ili u potpunosti iskoristilo je 292.561 osoba u Sloveniji, što je turističkom sektoru dalo 40,2 miliona evra dodatnih prihoda.

Država je do sada podelila ukupno 345 miliona evra tzv. turističkih bonova koji se mogu iskoristiti najkasnije od 19. juna do 31. decembra, prenosi seebiz.

Većina korisnika, čak 62,5 odosto, do sada je vaučere u celosti iskoristila kod jednog ugostitelja, ali postoji mogućnost da se on koristi i u više delova.

Foto: Pixabay.com

U sklopu trećeg paketa mera protiv korone, država je maloletnicima podelila bonove u vrednosti od 50 evra, a odraslima 200 evra.

Korisnici ih mogu koristiti za plaćanje noćenja ili noćenje sa doručkom u hotelima, kućama za odmor, kampovima, turističkim domaćinstvima i sličnim smještajnim objektima za kratak boravak.

Vlada je uz pomoć turističkih vaučera želela da pomogne turističkom sektoru, a ministar privrede Zdravko Počivalšek zadovoljan je sprovedenom merom.

Kako je ocenio, vaučeri će se koristiti u celoj zemlji, tako da će učinak mere, osim direktnog priliva u smeštajne objekte, imati indirektan učinak – otkrivanje skrivenih kutaka širom zemlje.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...