VELIKI PAD PROMETA NA SARAJEVSKOM AERODROMU Skoro 80 odsto manje putnika

RegionVesti

7.1.2021 13:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

VELIKI PAD PROMETA NA SARAJEVSKOM AERODROMU Skoro 80 odsto manje putnika VELIKI PAD PROMETA NA SARAJEVSKOM AERODROMU Skoro 80 odsto manje putnika
Međunarodni aerodrom Sarajevo je prošle godine zabeležio promet od oko 250 hiljada putnika, što predstavlja pad od 78 odsto u odnosu na 2019. godinu.... VELIKI PAD PROMETA NA SARAJEVSKOM AERODROMU Skoro 80 odsto manje putnika

Međunarodni aerodrom Sarajevo je prošle godine zabeležio promet od oko 250 hiljada putnika, što predstavlja pad od 78 odsto u odnosu na 2019. godinu.

To će biti prvi put od od 2000. godine da je sarajevski aerodrom u jednoj godini primio manje od 300 hiljada putnika, prenosi indikator.ba.

Broj operacija aviona smanjen je za 57 odsto, dok je prevoz tereta smanjen za dva odsto u odnosu na 2019. godinu.

Kako se navodi, zbog globalne pandemije vazdušni saobraćaj je pretrpeo velike gubitke i primorao je avio-kompanije da prekinu mnoge rute. Ipak, avio-kompanije koje su radile na aerodromu Sarajevo pre pandemije planiraju povratak u ovoj godini.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...