VERA U OPORAVAK JAČA OD EPIDEMIJE Novi rekordi na berzi Wall Street

BerzaNovacSvetVesti

18.12.2020 10:06 Autor: Vladimir Jokanović 0

VERA U OPORAVAK JAČA OD EPIDEMIJE Novi rekordi na berzi Wall Street VERA U OPORAVAK JAČA OD EPIDEMIJE Novi rekordi na berzi Wall Street
Berzanski indeksi na Wall Streetu porasli su u četvrtak do rekordnih vrednosti nakon što su republikanci i demokrate obnovili pregovore u Kongresu o usvajanju... VERA U OPORAVAK JAČA OD EPIDEMIJE Novi rekordi na berzi Wall Street

Berzanski indeksi na Wall Streetu porasli su u četvrtak do rekordnih vrednosti nakon što su republikanci i demokrate obnovili pregovore u Kongresu o usvajanju paketka finansijske pomoći građanima i malim preduzećima u iznosu većem od 900 milijardi dolara.

Drugi razlog za rast berze je odluka FED da nastavi program otkupa obveznica i da zadrži nulte kamatne stope na kredite, prenosi Yahoo Finance. Prema ocenama analitičara FED je stavio do znanja da negativni rizici za ekonomiju postoje i u naredenim mesecima, uprkos tome što finansijska tržišta dobro posluju.

Ekonomski podaci pokazali su znakove uticaja poslednjeg talasa naglog širenja korona virusa. Prodaja na malo opala je u novembru najviše u poslednjih sedam meseci, a broj novih zahteva za naknade za nezaposlene porastao je na najviši nivo u poslednja tri meseca.   

Uprkos rizicima, zbog očekivanja investitora da će u 2021. uslediti ekonomski oporavak, jer bi vakcinacija trebalo da omogući ponovno otvaranje preduzeća, berzanska tržišta i dalje zrače optimizmom. Kao posledica toga, novembarske rekordne vrednosti berzanskih indeksa i dalje rastu.

Na zatvaranju berzi u četvrtak Nasdaq tehnološki indeks dostigao je 12.764,75 bodova, što je najviše ikada. Industrijski Dow Jones indeks ostao je iznad granice 30.000 bodova, nakon što je zatvaranje berze dočekao sa vrednošću 30.303,30 bodova, dok je S&P500 takođe najviši ikada, sa vrednošću 3.722,48 bodova.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...