VESTI O NOVOM SOJU KORONE OBARAJU VREDNOST BITKOINA Trenutni zastoj, ulaganja u kriptovalute ipak veća nego ikada

BerzaHi-techLifestyleNovacSvetVesti

23.12.2020 12:52 Autor: Marko Miladinović 0

VESTI O NOVOM SOJU KORONE OBARAJU VREDNOST BITKOINA Trenutni zastoj, ulaganja u kriptovalute ipak veća nego ikada VESTI O NOVOM SOJU KORONE OBARAJU VREDNOST BITKOINA Trenutni zastoj, ulaganja u kriptovalute ipak veća nego ikada
Vrednost bitkoina oslabila je za šest procenata nakon vesti o brzom širenju novog soja korona virusa u Velikoj Britaniji, koja je uticala i na... VESTI O NOVOM SOJU KORONE OBARAJU VREDNOST BITKOINA Trenutni zastoj, ulaganja u kriptovalute ipak veća nego ikada

Vrednost bitkoina oslabila je za šest procenata nakon vesti o brzom širenju novog soja korona virusa u Velikoj Britaniji, koja je uticala i na opšte stanje na finansijskim tržištima. Jedan bitkoin u ovom trenutku vredi 22.290 dolara, nakon što je dostigao rekordnih 24.339,75 dolara pre samo nekoliko dana.

S druge strane, poznavaoci tržišta kriptovaluta veruju da je u pitanju samo kratka pauza, koja će u najgorem slučaju trajati nekoliko dana. Slična situacija se dogodila i pred kraj novembra, kada je pozitivan trend u rastu vrednosti najpopularnije kriptovalute prekinut vešću o manjoj efikasnosti vakcine protiv korona virusa.

Pojedini eksperti sigurni su da će već dogodine vrednost bitkoina premašiti 50.000 dolara, mada je bilo i glasovitih kritika na pumpanje čitavog tržišta, prevashodno od strane Nurijela Rubinija, ekonomiste koji je „prorekao“ Svetsku finansijsku krizu 2008. godine.   

Svakako je tokom 2020. godine zabeleženo rekordno trgovanje digitalnom imovinom na globalnom nivou.  

Prema podacima sa CoinShares, ukupan priliv investicija u fondove i proizvode u vezi sa kriptovalutom dosegao je 5,6 milijardi američkih dolara. Kada se tome doda rast vrednosti digitalnih tokena u proteklih mesec dana, iznos imovine pod upravljanjem takvih fondova približava se iznosu od 19 milijardi dolara, što je čak sedam puta više na kraju 2019.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...