VIŠE OD 10.000 GRAĐANA I UDRUŽENJA POSLALO PREDLOGE ZA BUDŽET BEOGRADA Većina se odnosi na uređenje komunalne infrasturkture

BiznisInfrastrukturaSrbijaVesti

30.11.2020 10:14 Autor: Marija Jovanović 0

VIŠE OD 10.000 GRAĐANA I UDRUŽENJA POSLALO PREDLOGE ZA BUDŽET BEOGRADA Većina se odnosi na uređenje komunalne infrasturkture VIŠE OD 10.000 GRAĐANA I UDRUŽENJA POSLALO PREDLOGE ZA BUDŽET BEOGRADA Većina se odnosi na uređenje komunalne infrasturkture
Predloge za budžet Beograda za narednu godinu poslalo je 10.046 građana, udruženja građana i institucija tokom glasanja koje je trajalo od 14. do 28.... VIŠE OD 10.000 GRAĐANA I UDRUŽENJA POSLALO PREDLOGE ZA BUDŽET BEOGRADA Većina se odnosi na uređenje komunalne infrasturkture

Predloge za budžet Beograda za narednu godinu poslalo je 10.046 građana, udruženja građana i institucija tokom glasanja koje je trajalo od 14. do 28. novembra.

Većina predloga, skoro trećina, odnosi na uređenje komunalne infrastrukture, od čega najviše za vodosnabdevanje, kanalizaciju, uređenje parkova, reka i priobalja, kao i fasada, rekao je zamenik gradonačenika Beograda Goran Vesić.

Skoro četvrtina predloga se odnosi na uređenje saobraćajne infrastrukture, od čega skoro polovina za uređenje ulica i trotoara, ali i za nove biciklističke staze, nove stanice BG voza i javni prevoz.

Foto: Tanjug

Oko pet odsto predloga odnosi se na obrazovanje, od čega najviše na izgradnju osnovnih škola, dok se samo 0,5 odsto predloga odnosi na izgradnju vrtića, što je, kako kaže Vesić, posledica velikog ulaganja Beograda u izgradnju dečjih vrtića jer se samo u ovoj godini gradilo 12.

Skoro petina predloga odnosi se na zdravstvo koje je inače u nadležnosti Republike Srbije, a bilo je i predloga koji su se odnosili na socijalnu zaštitu, kazao je Vesić.

„Ostale oblasti iz kojih su građanke i građani davali predloge su sport, turizam, kultura, zaštita životne sredine, kao i stanogradnja, urbanizam i planiranje“, objasnio je Vesić, prenosi Beoinfo.

Vesić je zahvalio građankama i građanima Beograda, kao i udruženjima građana i institucijama koji su tokom dve nedelje u novembru poslali svoje predloge za budžet grada Beograda za 2021. godinu.

Foto: Tanjug

On je naveo da će narednih sedam dana Grad Beograd analizirati sve predloge koji su tokom ove dve nedelje stigli na njihovu adresu i da će svako ko je uputio predlog dobiti odgovor.

„Neke predloge sigurno ćemo moći odmah da uvrstimo u budžet grada za 2021. godinu i obavestićemo javnost šta smo prihvatili. Da bi se neki predlozi realizovali neophodno je da se sprovedu prethodne radnje, kao što su projektovanje i planiranje da bi narednih godina mogli da se realizuju. One koji su dali takve predloge obavestićemo o tome kojom dinamikom će biti realizovani“, rekao je Vesić.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...