Uredbom je predviđen iznos od 0,801 din/kWh

Visina posebne naknade za podsticaj povlašćenih proizvođača struje ostaje ista

SrbijaVesti

15.1.2024 08:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Visina posebne naknade za podsticaj povlašćenih proizvođača struje ostaje ista Visina posebne naknade za podsticaj povlašćenih proizvođača struje ostaje ista
Vlada Srbije na poslednjoj sednici donela je uredbu o visini posebne naknade za podsticaj povlašćenih proizvođača električne energije u 2024. godini. Visina posebne naknade... Visina posebne naknade za podsticaj povlašćenih proizvođača struje ostaje ista

Vlada Srbije na poslednjoj sednici donela je uredbu o visini posebne naknade za podsticaj povlašćenih proizvođača električne energije u 2024. godini.

Visina posebne naknade za podsticaj povlašćenih proizvođača električne energije u 2024. godini će, kako je istaknuto u ovoj uredbi biti 0,801 din/kWh, piše eKapija.

„Ova uredba stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku Republike Srbije“, navodi se u uredbi usvojenoj 11. januara.

Ovo znači da se visina ove naknade neće menjati ni ove godine.

Podsetimo, ova naknada se plaća proizvođačima koji proizvode struju iz obnovljivih izvora energije i ona je jedan od takozvanih administrativnih troškova koji plaća svaki potrošač električne energije u Srbiji.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...