moguće je da će na ovom zadatku biti angažovano više kandidata odjednom

Vlada Bolivije opet odložila izbor kompanije za eksploataciju litijuma

EkologijaInvesticijeSvetU fokusuVesti

16.6.2022 08:12 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Vlada Bolivije opet odložila izbor kompanije za eksploataciju litijuma Vlada Bolivije opet odložila izbor kompanije za eksploataciju litijuma
Vlada Bolivije odbila je da navede koju bi od šest kompanija koje su ušle u uži izbor izabrala da pomogne u kopanju svojih neiskorišćenih... Vlada Bolivije opet odložila izbor kompanije za eksploataciju litijuma

Vlada Bolivije odbila je da navede koju bi od šest kompanija koje su ušle u uži izbor izabrala da pomogne u kopanju svojih neiskorišćenih bogatstava litijuma, a direktor državne litijumske kompanije u zemlji rekao je da bi više od jedne moglo da bude izabrano za taj zadatak.

Bolivijske vlasti su već jednom odložile da objave odluku o izboru prošlog meseca, usred velikih nada da će privatni partneri moći da pomognu da se ubrza eksploatacija litijuma u ​​prostranim solanama u Boliviji, gde se nalaze najveća svetska nalazišta belog metala, piše Reuters.

Uprkos decenijama pokušaja, Bolivija tek treba da postigne bilo kakvu komercijalnu proizvodnju litijuma uprkos tome što je potražnja za metalom porasla poslednjih godina.

Rečeno je da je moguće da postoji više kompanija koje mogu da podrže ovaj proces industrijalizacije. Cilj je da se pokrene industrijalizacija litijuma na način koji bi mogao da radi sa više kompanija, rekao je Karlos Ramos, direktor državne kompanije Yacimientos de Litio Bolivianos. Investicije za postrojenja biće određene na osnovu svake od tehnologija koje kompanije mogu da ponude, objasnio je Ramos.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...