VLADA CRNE GORE I ZVANIČNO OSNOVALA NOVU AVIO-KOMPANIJU Početni kapital za ToMontenegro 30 miliona evra

BiznisRegionTurizamVesti

2.1.2021 11:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

VLADA CRNE GORE I ZVANIČNO OSNOVALA NOVU AVIO-KOMPANIJU Početni kapital za ToMontenegro 30 miliona evra VLADA CRNE GORE I ZVANIČNO OSNOVALA NOVU AVIO-KOMPANIJU Početni kapital za ToMontenegro 30 miliona evra
U Službenom listu Crne Gore objavljena je odluka o osnivanju nove avio-kompanije „ToMontenegro“ („Za Crnu Goru“). U odluci, koju je potpisao crnogorski premijer Zdravko... VLADA CRNE GORE I ZVANIČNO OSNOVALA NOVU AVIO-KOMPANIJU Početni kapital za ToMontenegro 30 miliona evra

U Službenom listu Crne Gore objavljena je odluka o osnivanju nove avio-kompanije „ToMontenegro“ („Za Crnu Goru“).

U odluci, koju je potpisao crnogorski premijer Zdravko Krivokapić, navodi se da je osnivač društva Vlada Crne Gore sa učešćem od 100 odsto.

Osnovni kapital Društva je 30 miliona evra i, kako se navodi u odluci, i biće uplaćen u roku od jedne godine od dana registracije Društva, u jednoj ili više tranši, od čega će četiri miliona evra biti uplaćeno prilikom registracije Društva.

I crnogorski ministar finansija i socijalnog ulaganja MIlojko Spajić objavio je da će Vlada za osnivanje nove nacionalne avio-kompanije ToMontenegro uplatiti četiri miliona evra.

Kako je istaknuto, sredstva za finansiranje Društva obezbeđuju se iz prihoda ostvarenih obavljanjem delatnosti Društva i drugih izvora u skladu sa zakonom, navodi se u odluci.

Pre ove odluke, Vlada Crne Gore ugasila je dosadašnju nacionalnu avio-kompaniju Montenegro Airlines.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...