Odluka doneta na telefonskoj sednici

Vlada Crne Gore povukla amandman kojim se predviđa raspolaganje državnom imovinom do 300 miliona evra

RegionVesti

3.8.2024 09:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 11

Vlada Crne Gore povukla amandman kojim se predviđa raspolaganje državnom imovinom do 300 miliona evra Vlada Crne Gore povukla amandman kojim se predviđa raspolaganje državnom imovinom do 300 miliona evra
Vlada Crne Gore povukla je amandman na Zakon o državnoj imovini kojim je bilo predviđeno da Vlada može, bez saglasnosti Skupštine, da raspolaže državnom... Vlada Crne Gore povukla amandman kojim se predviđa raspolaganje državnom imovinom do 300 miliona evra

Vlada Crne Gore povukla je amandman na Zakon o državnoj imovini kojim je bilo predviđeno da Vlada može, bez saglasnosti Skupštine, da raspolaže državnom imovinom u vrednosti do 300 miliona evra.

Kako je saopšteno, to je odlučeno na telefonskoj sednici Vlade Crne Gore, prenela je agencija Mina.

Dodaje se da je Vlada donela i Uredbu o poveravanju dela poslova Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine javnim preduzećima Morsko dobro i Nacionalni parkovi Crne Gore.

„Poslovi izdavanja urbanističko-tehničkih uslova iz nadležnosti Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata poveravaju se Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom Crne Gore za područje morskog dobra, odnosno Javnom preduzeću za nacionalne parkove Crne Gore za područje nacionalnih parkova“, kazali su iz Vlade.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.