VLADA CRNE GORE USVOJILA TREĆI PAKET MERA ZA UBLAŽAVANJE POSLEDICA KORONE Građanima i privredi podrška vredna 1,22 milijarde evra

RegionVesti

24.7.2020 08:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

VLADA CRNE GORE USVOJILA TREĆI PAKET MERA ZA UBLAŽAVANJE POSLEDICA KORONE Građanima i privredi podrška vredna 1,22 milijarde evra VLADA CRNE GORE USVOJILA TREĆI PAKET MERA ZA UBLAŽAVANJE POSLEDICA KORONE Građanima i privredi podrška vredna 1,22 milijarde evra
Vlada Crne Gore usvojila je treći paket ekonomskih mera podrške građanima i privredi za ublažavanje posledica pandemije korona virusa, vredan 1,22 milijarde evra koji... VLADA CRNE GORE USVOJILA TREĆI PAKET MERA ZA UBLAŽAVANJE POSLEDICA KORONE Građanima i privredi podrška vredna 1,22 milijarde evra

Vlada Crne Gore usvojila je treći paket ekonomskih mera podrške građanima i privredi za ublažavanje posledica pandemije korona virusa, vredan 1,22 milijarde evra koji pokriva period od četiri godine, saopštio je premijer Duško Marković na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, treći paket mera obuhvatiće određene kratkoročne i posebno dugoročne mere.

Kako je rekao, cilj kratkoročnih mera je da obezbede podršku sektoru turizma u iznosu od 83.350.000 evra, podsticaj poljoprivredi i ribarstvu za realizaciju investicija u ukupnom iznosu od 89,4 miliona evra.

Za unapređenje konkurentnosti privrede kroz 17 programskih linija i davanjem 10 miliona evra bespovratnih sredstava samo u 2020. godini, za podršku privredi kroz subvencionisanje zarada uključujući turizam predviđeno je 16,2 miliona evra i za podršku najugroženijim kategorijama stanovništva 1,8 miliona evra.

On je podsetio da je prvi paket mera iznosio 280 miliona evra i dominantno se odnosio na održavanje tekuće likvidnosti i na podršku najugroženijim kategorijama stanovništva, dok je drugi set mera kreiran u pravcu očuvanja radnih mesta i stvaranja pretpostavki za brži oporavak ekonomije, prenose podgorički mediji.

„Za to smo samo do juna izdvojili oko 40 miliona evra. Već u toku implementacije svih ovih aktivnosti, bili smo svesni činjenice da trenutak u kojem živimo prevazilazi domete interventnih mera koje su na sličan način sprovele i mnoge druge države. Uvideli smo i da nam je globalna ekonomska situacija nametnula još veću i zahtevniju obavezu – obavezu odgovornog, promišljenog i dugoročnog pristupa u ekonomiji i razvoju. Zbog toga će treći paket ekonomskih mera, koji se priprema već mesecima, iznositi 1,22 milijarde evra“, rekao je Marković.

  • MARKO7

    8.6.2022 #1 Author

    Svaka im čast za podršku iskreno…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...