Cilj privući istraživače iz celog sveta

Vlada Srbije donela Odluku o osnivanju privrednog društva Bio4 Beograd

SrbijaVesti

30.6.2023 17:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 15

Vlada Srbije donela Odluku o osnivanju privrednog društva Bio4 Beograd Vlada Srbije donela Odluku o osnivanju privrednog društva Bio4 Beograd
Vlada Srbije donela je Odluku o osnivanju privrednog društva „Bio4” d.o.o. Beograd, koje predstavlja platformu koja će okupljati istraživače, profesore i eksperte iz različitih... Vlada Srbije donela Odluku o osnivanju privrednog društva Bio4 Beograd

Vlada Srbije donela je Odluku o osnivanju privrednog društva „Bio4” d.o.o. Beograd, koje predstavlja platformu koja će okupljati istraživače, profesore i eksperte iz različitih oblasti prirodnih nauka.

„Bio4 kampus” obuhvatiće šest fakulteta, devet naučno-istraživačkih i razvojnih instituta i naučno-tehnološki park kao podršku razvoju startap ekosistema, kao i kompanije iz biofarm oblasti.

Planirano je da ovakav ekosistem predstavlja jedinstveni centar u širem regionu po multidisciplinarnosti, koji će privući i istraživače iz drugih oblasti, kao na primer mašinstva, ekonomije, filozofije, sociologije i drugo, objavljeno je na sajtu vlade.

Kampus će biti prilika za domaće istraživače, ali i za povratak naših stručnjaka iz dijaspore. Takođe, ovakvo okruženje ima za cilj i da delimično spreči odlazak stručnjaka iz zemlje, kao i da privuče istraživače iz celog sveta.

Dugoročno, ovako kreiran ekosistem, kroz razvoj domaćih inovacija, treba značajno da doprinese ekonomiji Srbije kroz otvaranje startap kompanija, inovacija, zapošljavanja ljudi iz akademije u privatnom sektoru i privlačenje kapitala za potrebe razvoja društva baziranog na znanju.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...