neophodno rasteretiti skladišne kapacitete

Vlada Srbije dozvolila izvoz ulja

BiznisSrbijaVesti

7.7.2022 18:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Vlada Srbije dozvolila izvoz ulja Vlada Srbije dozvolila izvoz ulja
Vlada Srbije je na sednici u četvrtak donela i izmenjenu Odluku o privremenom ograničenju izvoza osnovnih poljoprivredno prehrambenih proizvoda, bitnih za stanovništvo kojom se... Vlada Srbije dozvolila izvoz ulja

Vlada Srbije je na sednici u četvrtak donela i izmenjenu Odluku o privremenom ograničenju izvoza osnovnih poljoprivredno prehrambenih proizvoda, bitnih za stanovništvo kojom se izvoz ulja omogućava privrednim subjektima koji su registrovani za delatnost proizvodnje ulja, imajući u vidu da žetva suncokreta počinje sredinom avgusta, pa je neophodno da se rasterete skladišni kapaciteti.

Članovi vlade dali su saglasnosti na izmenjenu Odluku o utvrđivanju cena rezervisanih poštanskih usluga u međunarodnom poštanskom saobraćaju.

Izmena cenovnika doneta je kako bi se ublažili negativni efekti razlike između ostvarenog prihoda i troška obavljanja univerzalne poštanske usluge, zaštite interesa preduzeća i države, kao i poštovanja standarda i parametara kvaliteta.

Predloženo povećanje cena odnosiće se na pismo mase do 20 grama, na preporučene pošiljke do 50 grama u međunarodnom poštanskom saobraćaju, kao i na pisma sa označenom vrednošću mase do 50 grama u međunarodnom poštanskom saobraćaju.

Na sednici je doneta odluka o upućivanju jednokratne novčane pomoći Demokratskoj Republici Sao Toma i Prinsipe u iznosu od 100.000 američkih dolara, a u cilju otklanjanja posledica katastrofalnih poplava koje su pogodile ovu prijateljsku zemlju.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...