Sredstva će biti uložena u domaću železnicu i zaštitu životne sredine

Vlada Srbije potpisala ugovore o zajmovima sa EBRD i ADF, za ukupno 235 miliona evra

SrbijaVesti

10.5.2021 11:52 Autor: Marko Miladinović 2

Vlada Srbije potpisala ugovore o zajmovima sa EBRD i ADF, za ukupno 235 miliona evra Vlada Srbije potpisala ugovore o zajmovima sa EBRD i ADF, za ukupno 235 miliona evra
Ugovori o zajmu, koje su danas predstavnici Vlade Srbije potpisali sa predstavnicima Francuske agencije za razvoj (ADF) i Evropske banke za obnovu i razvoj... Vlada Srbije potpisala ugovore o zajmovima sa EBRD i ADF, za ukupno 235 miliona evra

Ugovori o zajmu, koje su danas predstavnici Vlade Srbije potpisali sa predstavnicima Francuske agencije za razvoj (ADF) i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), vredni su oko 235 miliona evra i biće uloženi u projekte za zaštitu životne sredine i ekološku tranziciju Srbije.

Reč je o Programskom zajmu za javne politike za klimatske promene i Zajmu za projekat modernizacije železničkog sektora u Srbiji primenom višefaznog programskog pristupa, a premijerka Srbije Ana Brnabić je tim povodom pojasnila da je prvi zajam vredan 132,6 miliona evra, a drugi 102 miliona evra.

Prvi sufinansira EBRD sa 82,6 miliona evra, a Francuska agencija za razvoj sa 50 miliona evra, dok drugi sufinansiraju obe organizacije sa po 51 milion evra, prenosi Tanjug.

Brnabić je navela da će taj novac biti uložen u modernizaciju pruge, koja je, kako je navela, najzeleniji oblik transporta, kao i za zaštitu životne sredine.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...