doneta odluka i o privremenom ukidanju viza za ulazak u Srbiju za državljane Egipta

Vlada Srbije produžila privremenu zabranu izvoza evro dizela

BiznisSrbijaTurizamVesti

14.7.2022 17:30 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Vlada Srbije produžila privremenu zabranu izvoza evro dizela Vlada Srbije produžila privremenu zabranu izvoza evro dizela
Vlada Srbije usvojila je u četvrtak izmenjenu odluku o privremenoj zabrani izvoza evro dizela EN 590, kojom se ona produžava sa sedam na 14 dana,... Vlada Srbije produžila privremenu zabranu izvoza evro dizela

Vlada Srbije usvojila je u četvrtak izmenjenu odluku o privremenoj zabrani izvoza evro dizela EN 590, kojom se ona produžava sa sedam na 14 dana, a u cilju sprečavanja nestašice ovog naftnog derivata, prouzrokovane globalnim poremećajem na tržištu.

Takođe je vlada dopunila odluku o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica i to u delu koji se odnosi na cene svinjskog mesa, kao i na ograničenje marže pri prodaji pilećeg mesa, prenosi Beta.

Omogućeno je snižavanje cene u odnosu na prosečne cene u prodavnicama, i to svinjske plećke za 173 dinara po kilogramu, svinjskog vrata za 218 dinara po kilogramu i svinjske slabine za 150 dinara po kilogramu, dok će istovremeno biti omogućena nivelacija cene svinjskog buta, navodi se u saopšenju vlade.

Vlada Srbije donela je odluku i o ograničenju visine marže pri prodaji pilećeg mesa na maksimalno 10 odsto.

Na sednici je doneta i odluka o privremenom ukidanju viza za ulazak u Srbiju za državljane Egipta, jer se očekuje povećan broj turističkih poseta državljana ove zemlje, kao i potencijalnih investitora, a kako bi se stvorio povoljniji poslovni ambijent i unapredili bilateralni odnosi, saopšteno je iz Vlade.

Odluka je jednostranog karaktera i posle njenog stupanja na snagu državljani Egipta, nosioci običnog pasoša, moći će u periodu od 30. jula do 30. septembra ove godine da ulaze, tranzitiraju i borave na teritoriji Srbije do 30 dana.

Odluka se primenjuje pod uslovom da oni putuju u okviru organizovane turističke grupe i da poseduju potvrdu o uplaćenom turističkom aranžmanu, dokaz o obezbeđenom povratku u državu porekla i pozivno pismo turističke agencije iz Srbije koja je organizator putovanja.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...