VLADA SRBIJE TRAŽI SREDSTVA IZ FONDA SOLIDARNOSTI EU Isplata bespovratne pomoći do kraja godine

EUSrbijaVesti

19.6.2020 14:09 Autor: Marija Jovanović 3

VLADA SRBIJE TRAŽI SREDSTVA IZ FONDA SOLIDARNOSTI EU Isplata bespovratne pomoći do kraja godine VLADA SRBIJE TRAŽI SREDSTVA IZ FONDA SOLIDARNOSTI EU Isplata bespovratne pomoći do kraja godine
Vlada Srbije podneće Evropskoj komisiji prijavu za dobijanje finansijskih sredstava iz Fonda solidarnosti EU, o čemu je na sednici u četvrtak donela odluku. Srbija... VLADA SRBIJE TRAŽI SREDSTVA IZ FONDA SOLIDARNOSTI EU Isplata bespovratne pomoći do kraja godine

Vlada Srbije podneće Evropskoj komisiji prijavu za dobijanje finansijskih sredstava iz Fonda solidarnosti EU, o čemu je na sednici u četvrtak donela odluku.

Srbija je, kao država koja se nalazi u procesu pregovora za članstvo u Evropskoj uniji, iskoristila mogućnost da aplicira za dobijanje podrške iz Fonda solidarnosti Evropske unije, navodi se u saopštenju.

Radna grupa, koju je formirala Vlada Srbije, pripremila je sveobuhvatnu prijavu u kojoj je objasnila tok i dinamiku zdravstvene krize usled epidemije Covid-19 i mere koje su preduzete na njenom sprečavanju.

Foto: Pixabay.com

Evropska unija će, nakon isteka roka svim državama koje su aplicirale za podnošenje prijava, a to je 24. jun, doneti odluku o iznosu bespovratne pomoći Srbiji, a nakon toga će biti potpisan finansijski sporazum i izvršena isplata sredstava do kraja godine.

Vlada Srbije usvojila je i Uredbu o sistematskom praćenju stanja i kvaliteta zemljišta, kako bi se stvorili uslovi za efikasniju i bržu primenu Zakona o zaštiti zemljišta, posebno u delu koji se odnosi na sprovođenje monitoringa zemljišta.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...