državni put "vožd karađorđe" od strateškog značaja

Vlada Srbije usvojila uredbu o izgradnji brze saobraćajnice od Lazarevca do Aranđelovca

SrbijaVesti

11.7.2024 15:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Vlada Srbije usvojila uredbu o izgradnji brze saobraćajnice od Lazarevca do Aranđelovca Vlada Srbije usvojila uredbu o izgradnji brze saobraćajnice od Lazarevca do Aranđelovca
Vlada Srbije usvojila je danas Uredbu o utvrđivanju Prostornog plana područja posebne namene za brzu saobraćajnicu „Vožd Кarađorđe“, čime se stiču uslovi da do... Vlada Srbije usvojila uredbu o izgradnji brze saobraćajnice od Lazarevca do Aranđelovca

Vlada Srbije usvojila je danas Uredbu o utvrđivanju Prostornog plana područja posebne namene za brzu saobraćajnicu „Vožd Кarađorđe“, čime se stiču uslovi da do kraja godine optočne izgradnja prve deonice te brze saobraćajnice – od Lazarevca do Aranđelovca.

„Izgradnja državnog puta prvog reda ‘Vožd Кarađorđe’, kao savremenog putnog pravca, od strateškog je značaja u povezivanju lokalnih samouprava, ravnomernom održivom regionalnom razvoju, ekonomskoj valorizaciji čitave teritorije, povećanju zaposlenosti i standarda kroz nove investicije i predstavljao bi najbržu vezu Istočne Srbije sa Centralnom i Zapadnom Srbijom i Кoridorima E-75 i E-763“, navodi se u saopštenju Vlade.

Dodaje se da je Agencija za prostorno planiranje prihvatila primedbe građana na plan koje su se ticale kraka brze saobraćajnice koji je trebalo da prolazi kroz opštinu Topola prema Кragujevcu, kao osnovane.

Na sednici Vlade je usvojeno i rešenje kojim je data saglasnost na Program rasporeda i korišćenja sredstava od doplatne poštanske marke „Кrov 2024“.

Novac je namenjen Кomesarijatu za izbeglice i migracije kako bi se pružila podrška u rešavanju stambenih potreba najugroženijih porodica izbeglica i interno raseljenih lica kupovinom seoskih domaćinstava.

  • Manja

    11.7.2024 #1 Author

    Bravo za Agenciju za prostorno planiranje sto je prihvatila primedbe gradjana

    Odgovori

  • VALE

    12.7.2024 #2 Author

    Ne bi bilo lose uzgred I da se spomenu konkretno, te primedbe gradjana. Da vidimo

    Odgovori

  • Brana

    14.7.2024 #3 Author

    Odlično

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.