Štrajk kamiondžija u Južnoj Koreji

Vlada zapretila vozačima zatvorom ako se ne vrate na posao

SvetVesti

30.11.2022 08:52 Autor: Vladimir Jokanović 1

Vlada zapretila vozačima zatvorom ako se ne vrate na posao Vlada zapretila vozačima zatvorom ako se ne vrate na posao
Predsednik Južne Koreje Jun Suk-jeol pozvao je kamiondžije u štrajku da se odmah vrate na posao upozoravajući ih na stroge zakone, jer na gradilištima... Vlada zapretila vozačima zatvorom ako se ne vrate na posao

Predsednik Južne Koreje Jun Suk-jeol pozvao je kamiondžije u štrajku da se odmah vrate na posao upozoravajući ih na stroge zakone, jer na gradilištima širom zemlje ponestaje materijala. Istovremeno, vlada je izdala naredbu o prekidu štrajka.

„Molim vas, vratite se na svoje pozicije pre nego što bude prekasno. Čvrsto ću uspostaviti vladavinu prava između radnika i menadžmenta tokom svog mandata i nikada neću praviti kompromise sa nezakonitošću“, rekao je Jun, prenosi Reuters.

Štrajk je ušao u šesti dan, a betoniranje je zaustavljeno na 508 gradilišta, što je oko polovine svih lokacija, jer su zalihe sve oskudnije, saopštila je vlada. Za to vreme oko 2.500 vozača kamiona, miksera za cement, pokrenulo je drugi štrajk u poslednjih šest meseci tražeći povećanje minimalne zarade.

Cementna industrija procenjuje kumulativni gubitak proizvodnje od oko 48 miliona dolara, a industrija isporučuje samo oko 10 odsto uobičajenih dnevnih pošiljki. Neki vozači koji nisu učlanjeni u sindikat, takođe su u štrajku.

Aktuelna vlada je prva u istoriju Južne Koreje koja je izdala naredbu radnicima da se vrate na posao. Nepoštovanje naredbe može dovesti do drakonskih kazni. Štrajkačima preti ukidanje licence i kazna zatvora do tri godine ili novčana kazna do 22.500 dolara.

Tagovi
AZIJA VESTI
  • GOCA BG

    30.11.2022 #1 Author

    Preterase ga,cak i zatvor zbog strajka,prosto neveverovatno…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...