VLADE SVETA POTROŠILE OKO 10 BILIONA DOLARA U BORBI PROTIV PANDEMIJE Potrebni dodatni stimulansi za brži oporavak, ocenjuje MMF

AnalizaEUSvetU fokusuVesti

12.6.2020 10:03 Autor: Ljiljana Begović 0

VLADE SVETA POTROŠILE OKO 10 BILIONA DOLARA U BORBI PROTIV PANDEMIJE Potrebni dodatni stimulansi za brži oporavak, ocenjuje MMF VLADE SVETA POTROŠILE OKO 10 BILIONA DOLARA U BORBI PROTIV PANDEMIJE Potrebni dodatni stimulansi za brži oporavak, ocenjuje MMF
Direktorka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF)  Kristalina Georgijeva (Kristalina Georgieva ) rekla je da su vlade širom sveta potrošile 10 biliona dolara na borbu protiv... VLADE SVETA POTROŠILE OKO 10 BILIONA DOLARA U BORBI PROTIV PANDEMIJE Potrebni dodatni stimulansi za brži oporavak, ocenjuje MMF

Direktorka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF)  Kristalina Georgijeva (Kristalina Georgieva ) rekla je da su vlade širom sveta potrošile 10 biliona dolara na borbu protiv korona virusa i ekonomske posledice pandemije, ali je ocenila da mora da bude urađeno više.

Georgijeva je na svom blogu kao dobru vest ocenila to što su vlade preduzele vanredne mere da bi sačuvale živote i zaštitile životni standard, ali je istakla da je upozorila da je kriza najviše pogodila one koji su već bili ranjivi.

Dodala je da su tokom perioda oporavka neophodni dalji stimulansi iz nacionalnih budžeta, posebno za zdravstvo, kako bi se rizik od budućih epidemija sveo na minimum.

Georgijeva je upozorila  da bi oko 100 miliona ljudi moglo da zapadne u ekstremno siromaštvo zbog pandemije korona virusa.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...