Radnici fabrike najavljuju proteste zbog otpuštanja

Vlasnici nude nikšićku železaru po ceni od 25 miliona evra

BiznisRegionVesti

14.6.2022 08:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Vlasnici nude nikšićku železaru po ceni od 25 miliona evra Vlasnici nude nikšićku železaru po ceni od 25 miliona evra
Ponudu vlasnika nikšićke železare iz Tosyali Holdinga da fabriku prodaju za 25 miliona evra, potencijalni kupac Miodrag Daka Davidović, ocenjuje kao nerealnu, ali se... Vlasnici nude nikšićku železaru po ceni od 25 miliona evra

Ponudu vlasnika nikšićke železare iz Tosyali Holdinga da fabriku prodaju za 25 miliona evra, potencijalni kupac Miodrag Daka Davidović, ocenjuje kao nerealnu, ali se nada da nije konačna.

On je, nakon sastanka sa predstavnicima Tosyali Holding u Ministarstvu ekonomskog razvoja, naveo da je spreman da fabriku kupi za 15,1 milion, evra odnosno za isti iznos koji su sadašnji vlasnici dali pri kupovini železare.

„Jako težak sastanak. Želeo sam da sve prođe na najkorektniji i najbolji mogući način. Mislim da je moja ponuda bila više nego korektna. Rekao sam da sam spreman da platim koliko su oni dali i uložili u fabriku. Za 10 godina je amortizovana. Njihova ponuda je bila fiksna na 25 miliona, nisam hteo da odgovorim odmah, a mislim da je cena nerealna“, navodi Davidović, prenosi RTCG.

On dodaje da je železari potreban remont i ulaganje u proizvodnju.

“Nisam siguran da li je to njihova poslednja cena, ali imam želju da razgovaram sa pravim vlasnikom Fuatom Tosjalijem (Fuat Tosyali), umesto sa sinom sa kojim sam pregovarao”, kaže Davidović.

Foto: Youtube screenshot

U Ministarstvu ekonomskog razvoja sastanak je održan između predstavnika tog resora, Davidovića i predstavnika turske kompanije Tosčelik koja je vlasnik železare, a koji su putem online platforme prisustvovali sastanku.

Davidović je navodno spreman da preuzme nikšićku železaru i da uskoro pokrene proizvodnju nakon što su vlasnici najavili da odustaju od proizvodnje čelika i da će otpustiti 229 dugogodišnjih radnika Železare, koji su proglašeni tehnološkim viškom.

Ispred ministarstva su se okupili predstavnici radnika, kojima nije bilo dozvoljeno prisustvo na sastanku.

Predstavnik radnika Ivan Vujović rekao je da su njihovi dalji koraci sigurno radikalizacija protesta.

„Jedan od načina je zabrana ulaska menadžmentu iz Tosyali holdinga i svim radnicima u fabriku“, kazao je Vujović.

Poslovni prihodi (EUR):
2.681.227,00 (2021)
Broj zaposlenih:
262 (2021)

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...