Kamen temeljac za žičaru do Lovćena biće postavljen 13. jula

Od početka godine u kotorsku luku uplovilo 110 kruzera

BiznisRegionTurizamVesti

10.6.2022 11:10 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Od početka godine u kotorsku luku uplovilo 110 kruzera Od početka godine u kotorsku luku uplovilo 110 kruzera
Od početka godine do juna u kotorsku luku uplovilo je 110 kruzera, saopštio je predsednik Opštine Kotor Vladimir Jokić. „Očekujemo da taj broj do... Od početka godine u kotorsku luku uplovilo 110 kruzera

Od početka godine do juna u kotorsku luku uplovilo je 110 kruzera, saopštio je predsednik Opštine Kotor Vladimir Jokić.

„Očekujemo da taj broj do kraja kruzing sezone bude i iznad 300“, izjavio je Jokić. Poređenja radi, tokom cele prošle godine je, zbog restrikcija usled pandemije, u Kotor uplovilo 60 do 70 brodova, prenosi Mina, pozivajući se portal RTCG.

„Optimisti smo, očekujemo dobru sezonu. Predsezona je bila zadovoljavajuća, sad se bližimo onome što je špic“, naveo je Jokić.

Jokić je najavio da će kamen temeljac za žičaru Kotor–Lovćen biti položen na Dan državnosti, 13. jula.

„Ono što su uveravanja investitora je da će radove, od momenta kada ih otpočnu, završiti u roku od godinu dana“, kazao je Jokić.

Žičaru će graditi konzorcijum Leitner – žičara Kotor 1350, koji čine kompanije Novi Volvox iz Podgorice i Leitner, a kraj radova očekuje se u proleće 2023. godine.

„Moram da izrazim zadovoljstvo da ćemo konačno imati realizovan projekat žičare, koja će predstavljati, ne samo atrakciju u Kotoru nego i u celoj Crnoj Gori“, rekao je Jokić.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...