Kompanija Sunny Palace planira izgradnju odmarališta sa pet zvezdica

Sklopljen preliminarni sporazum o investicijama u ulcinjski hotel Galeb

BiznisRegionTurizamVesti

24.5.2022 11:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Sklopljen preliminarni sporazum o investicijama u ulcinjski hotel Galeb Sklopljen preliminarni sporazum o investicijama u ulcinjski hotel Galeb
Vlada Crne Gore, državna kompanija Ulcinjska rivijera i kotorska firma Sunny Palace preliminarno su se usaglasile u vezi sa predlogom sporazuma o regulisanju međusobnih... Sklopljen preliminarni sporazum o investicijama u ulcinjski hotel Galeb

Vlada Crne Gore, državna kompanija Ulcinjska rivijera i kotorska firma Sunny Palace preliminarno su se usaglasile u vezi sa predlogom sporazuma o regulisanju međusobnih odnosa u vezi investiranja u ulcinjski hotel Galeb.

Kompanija Sunny Palace je ovog meseca od podgoričke kompanije Rokšped kupila zemljište na kojem se nalazio nekadašnji hotel Galeb, a koje je oglašeno na prodaju u martu prošle godine, piše agencija Mina, pozivajući se na Vijesti.

Izvor Vijesti je objasnio da je taj predlog sporazuma preduslov da se zatvori kupovina sa Rokšpedom.

”Predlog sporazuma je usaglašen. Treba da prođe dalje interne obrade u vladi i da ga ona utvrdi na sednici, nakon čega sledi njegovo potpisivanje”, naveo je izvor.

Na prodaju je bila ponuđena ukupna površina urbanističke parcele od 42.500 metara kvadratnih, od čega je u vlasništvu Rokšpeda 24.300 kvadrata, a ostatak je predviđen za priobalni pojas koji pripada toj lokaciji.

Rokšped je 2006. godine kupio hotel Galeb, koji je potom srušio i na čijoj je lokaciji trebalo da izgradi novu zgradu, ali tu obavezu nije ispunio. Rokšped je kupio hotel za 5,75 miliona i obavezao se da će u njega da uloži 15,4 miliona i da će imati pet zvezdica. Umesto toga, hotel je srušen početkom 2008. godine, a vlasnik je na istom mestu, shodno aneksu ugovora, najavio gradnju novog objekta koji nikad nije sagradio.

ROKŠPED

JOSIPA BROZA TITA 67, PODGORICA , Crna Gora

Poslovni prihodi (EUR):
867.757 (2021)
Broj zaposlenih:
5 (2021)

Predsednik ulcinjskog odbora Građanskog pokreta URA Omer Bajraktari, ocenio je da je privatizacija hotela Galeb bila jedna od najkontroverznijih i najštetnijih u opštini Ulcinj po nekoliko osnova.

”Prvi je nepoštovanje zakona i ugovora. To kažem iz prostog razloga jer da su se poštovali zakon i osnovni ugovor na današnji dan bi u Galebu bilo smešteno nekoliko stotina turista”, rekao je Bajraktari.

On tvrdi da je poraz za sve državne i lokalne institucije što je došlo do toga da hotel Galeb doživi to što je doživeo i da ta lokacija danas služi kao parking.

Bajraktari je naveo da je druga dimenzija problematične privatizacije Galeba u turističkom i ekonomskom smislu.

”Rušenjem hotela u Ulcinju je ubijen pravi turizam. Urbani deo grada ima manju vrednost i turizam je pošao u nepoželjnom pravcu”, rekao je Bajraktari.

On je siguran da će nova crnogorska vlada uložiti maksimalne napore da na toj lokaciji bude izgrađen novi hotel, sa kojim bi počela nova era ulcinjskog turizma.

„Malo nas deli od toga da počne realizacija projekta. Novi vlasnik će morati da poštuje sve ugovore i moraće u najkraćem mogućem roku da počne sa realizacijom tog investicionog poduhvata. Siguran sam da će i nova lokalna uprava biti servis tog poduhvata. Sa novim hotelima ekskluzivne kategorije na lokaciji bivših hotela Galeb i Jadran, Ulcinj će se na velika vrata vratiti na zasluženo mesto elitne turističke mape Evrope”, rekao je Bajraktari.

Gradnju novog hotela sa pet zvezdica sada najavljuje firma koja je osnovana u martu 2020. godine. Prema nezvaničnim informacijama, zemljište je prodato za veću svotu od one po kojoj je Rokšped kupio Galeb na tom zemljištu, čiji je u početku bio korisnik, da bi se pre dve godine upisao kao formalni vlasnik.

Iz kotorske kompanije Sunnz Palace naveli su da će na toj lokaciji biti izgrađeno odmaralište sa pet zvezdica u skladu sa najvišim standardima hotelske industrije.

SUNNY PALACE DOO

P.C. ŠKALJARI BB., KOTOR , Crna Gora

Poslovni prihodi (EUR):
10.381 (2021)
Broj zaposlenih:
1 (2021)
  • GOCA BG

    24.5.2022 #1 Author

    Verujem da ce ce to biti hotel po svetskim standardima…

    Odgovori

  • FRUIT04

    29.5.2022 #2 Author

    Sad ce hotel I svoju plazu da napravi pa ce more biti sve manje I manje…. Jos jedan eko sisem narusen

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...