Crnogorska vlada povukla tužbu protiv kotorske firme

Kompanija Rokšped prodala zemljište na kome se nalazi hotel Galeb

BiznisPoslovanjeRegionVesti

10.5.2022 10:10 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Kompanija Rokšped prodala zemljište na kome se nalazi hotel Galeb Kompanija Rokšped prodala zemljište na kome se nalazi hotel Galeb
Kompanija Rokšped prodala je firmi Sunny Palace zemljište na kome se nalazio nekadašnji hotel Galeb u Ulcinju, koje je oglašeno na prodaju u martu... Kompanija Rokšped prodala zemljište na kome se nalazi hotel Galeb

Kompanija Rokšped prodala je firmi Sunny Palace zemljište na kome se nalazio nekadašnji hotel Galeb u Ulcinju, koje je oglašeno na prodaju u martu prošle godine.

Na prodaju je bila oglašena ukupna površina urbanističke parcele od 42.500 metara kvadratnih, od čega je u vlasništvu Rokšpeda 24.300 kvadrata, a ostatak je predviđen za priobalni pojas koji pripada toj lokaciji, prenosi agencija Mina, pozivajući se na Vijesti.

Rokšped je 2006. godine kupio hotel Galeb, koji je potom srušio i na čijoj je lokaciji trebalo da izgradi novi hotel.

Kupoprodajni ugovor, kako je saopšteno iz kotorske kompanije, potpisan je krajem prošle sedmice, a dalja realizacija ovog projekta uslovljena je regulisanjem odnosa između novog vlasnika i Vlade Crne Gore, kako bi se što pre krenulo sa aktivnostima vezanim za izgradnju novog hotela.

Kompanija Sunny Palace kupovinom zemljišta namerava, kako je saopšteno, da krene realizaciju izgradnje hotelskog kompleksa visoke kategorije na ovoj za Ulcinj važnoj lokaciji.

”S obzirom na tradiciju i renome nekadašnjeg hotela Galeb, koji je bio jedan od simbola grada Ulcinja, cilj nam je da na ovoj lokaciji izgradimo odmaralište kategorije pet zvezdica po najvećim standardima hotelske industrije, vraćajući ponovo stari sjaj ovoj lokaciji. Uvereni smo da novo vreme za Galeb tek dolazi“, rekli su iz kotorske kompanije.

Kako su objasnili, za izradu projektne dokumentacije budućeg hotela biće angažovani renomirani saradnici iz inostranstva, kako bi se u ovom procesu primenili aktuelni trendovi i najviši međunarodni standardi u hotelskom biznisu.

Četiri dana pre parlamentranih izbora 30. avgusta 2020. godine, vlada premijera Duška Markovića povukla je tužbu protiv Rokšpeda u parničnom postupku pred Osnovnim sudom u Ulcinju i time stavila tačku na pitanje vlasništva nad zemljištem, a podgorička kompanija nije ispoštovala obaveze definisane ugovorom koje je imala sa državom.

ROKŠPED

JOSIPA BROZA TITA 67, PODGORICA , Crna Gora

Poslovni prihodi (EUR):
867.757,00 (2021)
Broj zaposlenih:
5 (2021)

Zamenik zaštitnika imovinsko-pravnih interesa države je 26. avgusta 2020. godine obavestio ulcinjski sud da se odriče tužbenog zahteva protiv Rokšpeda.

  • TATJANA

    10.5.2022 #1 Author

    Nadam se da ce biti jos jedan u nizu prelepih hotela

    Odgovori

  • GOCA BG

    10.5.2022 #2 Author

    Bice to sigurno hotel po svetskim standardima…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...