za istu platu manje stresa a više produktivnosti

Vlasnik firme u Zagrebu uvodi četvorodnevnu radnu nedelju

InovacijePreduzetnikSvetVesti

26.8.2021 18:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Vlasnik firme u Zagrebu uvodi četvorodnevnu radnu nedelju Vlasnik firme u Zagrebu uvodi četvorodnevnu radnu nedelju
Holanđanin Jan De Jong, koji živi i radi u Hrvatskoj, uvodi od septembra četvorodnevnu radnu nedelju za svoje zaposlene u firmi Vebpauer Adria, koja... Vlasnik firme u Zagrebu uvodi četvorodnevnu radnu nedelju

Holanđanin Jan De Jong, koji živi i radi u Hrvatskoj, uvodi od septembra četvorodnevnu radnu nedelju za svoje zaposlene u firmi Vebpauer Adria, koja ce bavi e-mail marketingom, a plate neće smanjiti.

„Kompanija Vebpauer Adria upravo je svojim zaposlenima dala povišicu od 20 odsto. Ne, ne u novcu, nego u slobodnom vremenu. Uvodimo četverodnevnu radnu nedelju – za istu platu“, napisao je Jan De Jong na svom LinkedIn profilu, prenosi Tanjug.

Dodao je da je odluka zaposlenih o tome da li će raditi od kuće ili iz kancelarije, u potpunosti na njima, jer smo „svi mi pojedinci s različitim sklonostima“.

De Jong je naveo da je sledeći zadatak zaposlenih da se međusobno dogovore ko će koji dan uzeti slobodno, jer „šou“ mora da se nastavi, te da će klijentima ostati na raspolaganju pet dana sedmično.

„Cilj uvođenja četverodnevne radne nedelje je smanjenje stresa i povećanje produktivnost – kao što su mnoga istraživanja pokazala da će to biti rezultat“, napisao je on na svom postu na Lindinu, napominjući da ne zna nijednu hrvatsku firmu koja to nudi, i da je ponosan što je Vebpauer Adria među prvima koje to uvode.

  • Violet

    8.10.2021 #1 Author

    Dobra ideja. Da li će takvih odluka biti u Srbiji?

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...