Crnogorska firma spremna da ponovo uloži u fabriku za proizvodnju čelika

Vlasnik kompanije Neksan zainteresovan za kupovinu Željezare Nikšić

Bolji posaoInvesticijeNovacRegionVesti

2.2.2022 10:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Vlasnik kompanije Neksan zainteresovan za kupovinu Željezare Nikšić Vlasnik kompanije Neksan zainteresovan za kupovinu Željezare Nikšić
Vlasnik kompanije Neksan Miodrag Davidović zainteresovan je da kupi Željezaru Nikšić, koja je skoro deset godina u vlasništvu turske firme Toscelik. Kako je izjavio,... Vlasnik kompanije Neksan zainteresovan za kupovinu Željezare Nikšić

Vlasnik kompanije Neksan Miodrag Davidović zainteresovan je da kupi Željezaru Nikšić, koja je skoro deset godina u vlasništvu turske firme Toscelik.

Kako je izjavio, Davidović je zainteresovan da kupi Željezaru sam, ne sa partnerima, piše agencija Mina, pozivajući se na Dan.

„Ne treba nama niko da vodimo Željezaru. Zainteresovani smo za preuzimanje Željezare, kao i za još nekoliko firmi u Crnoj Gori”, kaže Davidović. Međutim, situacija sa Vladom Crne Gore je takva, kaže, da trenutno nema nikoga ko bi sa njim mogao da razgovara o preuzimanju Željezare.

On je podsetio da je kompanija Neksan bila druga na nadmetanju za kupovinu imovine Željezare pre deset godina, te da su odustali i ustupili fabriku turskom preduzeću, koje je mnogo obećavalo, a malo ostvarilo.

Davidović navodi da je kupovina Željezare jedini model o kome u njegovoj kompaniji razmišljaju, kao i da je mnogo radnika zainteresovano da se nikšićka fabrika za proizvodnju čelika ponovo nađe pod upravom kompanije Neksan.

Davidovićeva kompanija Neksan Željezarom je upravljala i organizovala proizvodnju 16 meseci, u periodu 2003-2004. godine, nakon što su je fabriku napustila ruska firma Rusmont steel.

Кrajem 2006. godine Vlada Crne Gore je Željezaru prodala englesko-holandskom konzorcijumu Montenegro Speciality Steels (MNSS), a Davidović je postao član odbora direktora. Međutim, brzo je napustio tu poziciju uz objašnjenje da se ne slaže sa poslovnom politikom kompanije u Željezari.

MNSS je nikšićku fabriku doveo do stečaja koji je uveden u prvoj polovini 2011. godine, a da ne bi bila zatvorena i radnici ostali bez posla, Davidović sa Privrednim sudom zaključuje ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji koji je trajao do maja 2012. godine. Toscelik je u junu te godine imovinu Željezare iz stečaja kupio za 15,1 milion evra.

Poslovni prihodi (EUR):
13.126.044,00 (2020)
Broj zaposlenih:
300 (2020)
  • ACIKA

    2.2.2022 #1 Author

    Ako Miodrag Davidović ima sredstva da vodi Zelezaru Niksic trebalo bi sto pre to ugovoriti. Sigurno ce biti bolji uslovi za rad kod gazde koji sa ovih prostora nego stranac.

    Odgovori

    • NIKOLA.NIDZO

      3.2.2022 #2 Author

      Slazem se, Daka je veliki dobrotvor i nas Srbin koji ce doprinjeti razvoju grada

      Odgovori

  • FRUIT04

    3.2.2022 #3 Author

    Treba ako se napravi pravi plan I program Rada, a ne kao vecina pocne super pa posle 2 3 God ode u stecaj

    Odgovori

  • TINA

    6.2.2022 #4 Author

    Bilo ji dobro I treba mu omoguciti najbolje uslove za rad I investiranje

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...