Dritan Abazović će prisustvovati samitu u Ohridu 7. I 8. juna

Vlasti Crne Gore oceniće koje su koristi od priključenja „Otvorenom Balkanu“

BiznisRegionVesti

27.5.2022 15:35 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Vlasti Crne Gore oceniće koje su koristi od priključenja „Otvorenom Balkanu“ Vlasti Crne Gore oceniće koje su koristi od priključenja „Otvorenom Balkanu“
Ministar ekonomskog razvoja i turizma Crne Gore Goran Đurović izjavio je danas u Beogradu da Crna Gora nije protiv inicijativa koje vode ka uklanjaju barijera,... Vlasti Crne Gore oceniće koje su koristi od priključenja „Otvorenom Balkanu“

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Crne Gore Goran Đurović izjavio je danas u Beogradu da Crna Gora nije protiv inicijativa koje vode ka uklanjaju barijera, pomirenju i ujedinjenju.

„Crnogorski premijer Dritan Abazović treba na samitu u Ohridu da se lično uveri u razgovoru sa kolegama i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem koji su benefiti ‘Otvorenog Balkana’ i da li Crna Gora treba da bude deo toga ili ne“, rekao je Đurović novinarima posle sastanka sa ministarkom trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjanom Matić.

Dodao je da je Crna Gora na putu učlanjenja u Evropsku uniju i da svaka inicijativa koja se kosi eventualno sa tim neće biti prihvaćena.

„Svaka inicijativa koja vodi ka bržem protoku roba i usluga biće prihvaćena u Crnoj Gori“, istakao je Đurović.

On je na sastanku sa Tatjanom Matić razgovarao o unapređenju saradnje Crne Gore i Srbije u oblasti turizma, predstojećoj turističkoj sezoni, ali i sa problemom u snabdevanju osnovnim životnim namirnicama koje je Crna Gora imala zbog krize u Ukrajini i predstojećem samitu u Ohridu.

„Želimo da budemo predvidivi kao ozbiljna vlada jer želimo da obezbedimo građanima sigurnost u snabdevanju osnovnim zivotnim namirnicama, posebno jer smo imali problema u poslednje vreme, i mislim da ćemo naći neki model kako bi naši uvoznici i trgovački lanci znali koje su to količine na koje možemo da računamo iz Srbije“, rekao je Đurović.

Matić je istakla da su po broju dolazaka turisti iz Crne Gore izuzetno značajni za Srbiju, na šestom su mestu, dok je srpskim turistima ta zemlja među prve tri destinacije.

Podsetila je da će 7. i 8. juna u Ohridu biti održan samit u okvoru inicijative „Otvoreni Balkan“, u kojoj su Srbija, Albanija i Severna Makedonija, na kojem je najavljeno prisustvo premijera Crne Gore Dritana Abazovića.

„Uslaglasili smo se da je prisustvo i podrška Crne Gore u okviru inicijative ‘Otvoreni Balkan’ jako značajna. Nadamo se da će se Crna Gora u to uključiti“, istakla je Matić.

  • TATJANA

    27.5.2022 #1 Author

    Ovu odluku Crne Gore treba pozdraviti

    Odgovori

  • MADMAX

    28.5.2022 #2 Author

    Dobiće slobodno tržište.

    Odgovori

  • TINA

    28.5.2022 #3 Author

    Doneli su dobru odluku

    Odgovori

  • Milovan94

    29.5.2022 #4 Author

    Otvoreni Balkan je dobra inicijativa koja može doneti dosta koristi zemljama Zapadnog Balkana

    Odgovori

  • GOCA BG

    29.5.2022 #5 Author

    Odlicna odluka Crne Gore..

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...