plan uštede 400 miliona evra

Vodafone u Nemačkoj ukida 2.000 radnih mesta

EUVesti

26.3.2024 14:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Vodafone u Nemačkoj ukida 2.000 radnih mesta Vodafone u Nemačkoj ukida 2.000 radnih mesta
Nemački Vodafone je saopštio da ukida ili premešta oko 2.000 radnih mesta, nastojeći da u naredne dve godine uštedi 400 miliona evra. Vodafone u... Vodafone u Nemačkoj ukida 2.000 radnih mesta

Nemački Vodafone je saopštio da ukida ili premešta oko 2.000 radnih mesta, nastojeći da u naredne dve godine uštedi 400 miliona evra. Vodafone u Nemačkoj sada zapošljava oko 15.000 ljudi. Drugim rečima, program može da pogodi otprilike svakog osmog zaposlenog.

Uz to, komnpanija namerava da smanji materijalne i operativne troškove, rekao je zaposlenima direktor Filip Roge (Philipp Rogge), koji i sam odlazi krajem ovog meseca, prenosi DPA.

Te mere se, na primer, tiču zastarelih ili dupliranih sistema zaostalih iz raznih preuzimanja.

Vodafone se već godinama restrukturira, povremeno uz žalbe korisnika da obećanja iz agresivnih kampanja ostaju neispunjena.

Roge je sada rekao da je kompanija u zaokretu, odnosno da se poslednjih nekoliko meseci vraća rastu uz poboljšane mreže i atraktivnije ponude.

„U naredne dve godine Vodafone želi da postane jednostavniji, brži, vitkiji i moćniji,“ rekao je Roge.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.