Vrednost akcija telekomunikacione kompanije porasla 10 odsto za 12 meseci

Vodafone rešava probleme u vezi sa poslovanjem u Nemačkoj

BiznisNovacPoslovanjeVesti

25.7.2022 17:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Vodafone rešava probleme u vezi sa poslovanjem u Nemačkoj Vodafone rešava probleme u vezi sa poslovanjem u Nemačkoj
Kompanija Vodafone je napravila napredak kada je u pitanju rešavanje problema u Nemačkoj, u kojoj je pretrpela značajan gubitak profita, naveo je generalni direktor... Vodafone rešava probleme u vezi sa poslovanjem u Nemačkoj

Kompanija Vodafone je napravila napredak kada je u pitanju rešavanje problema u Nemačkoj, u kojoj je pretrpela značajan gubitak profita, naveo je generalni direktor telekomunikacione firme.

Kako navode iz kompanije, u prvom kvartalu je 79.000 klijenata prestalo da koristi TV usluge, a 64.000 njih odustalo od usluga Vodafone širokopojasne mreže. Time je kompanija izgubila 0,5 odsto profita, piše Reuters.

Izvršni direktor Nik Rid (Nick Read) izjavio je da je britanska grupa napravila napredak kada je u pitanju stabilizacija poslovanja u Nemačkoj.

“Na putu smo da rešimo probleme u Nemačkoj do kraja leta, kako je planirano, čime ćemo dalje podstaći oporavak naših komercijalnih performansi ”, izjavio je Rid.

Rast prihoda kompanije Vodafone blago se ubrzao do 2,5 odsto u odnosu na prethodni kvartal zahvaljujući Britaniji i Turskoj, u kojoj je visoka inflacija podstakla rast cena. Iz kompanije navode da su na putu da ostvare svoje godišnje ciljeve.

Vrednost akcija telekomunikacione kompanije, koja je u poslednjih 12 meseci porasla 10 odsto, stoji na 129 penija.

Rid je u novembru izjavio da je cilj kompanije konsolidacija u Evropi i mogućnosti u vezi sa Vantage Towers poslovanjem. Iz kompanije od tada nije bilo saopštenja o velikim ugovorima.

Dva od tri velika rivala kompanije Vodafone u Španiji — Orange i MasMovil — nedavno su potpisali ugovor o spajanju vredan 19 milijardi dolara.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...