nadaju se poboljšanju situacije na tržištu automobila

Volkswagen očekuje 43 odsto veću proizvodnju u narednoj godini

AutomobiliBiznisLifestyleVesti

25.12.2021 14:48 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Volkswagen očekuje 43 odsto veću proizvodnju u narednoj godini Volkswagen očekuje 43 odsto veću proizvodnju u narednoj godini
Nemački proizvođač automobila Volkswagen očekuje da će naredne godine proizvesti 43 odsto više vozila u svojoj glavnoj fabrici u Wolfsburgu, saopštila je čelnica radničkog... Volkswagen očekuje 43 odsto veću proizvodnju u narednoj godini

Nemački proizvođač automobila Volkswagen očekuje da će naredne godine proizvesti 43 odsto više vozila u svojoj glavnoj fabrici u Wolfsburgu, saopštila je čelnica radničkog savjeta, Danijela Kavalo (Daniela Cavallo).

To je značajno poboljšanje u odnosu na ovu godinu, ali je i dalje je situacija pod uticajem nastavljene nestašice poluprovodnika, prenosi agencija Mina pozivjući se na SEEbiz.

U ovoj godini Volkswagen očekuje da će u Wolfsburgu proizvesti oko 400.000 automobila.

„Očekuje se da će se situacija poboljšati u narednoj godini, paralelno s ublažavanjem poremećaja u snebdevanju čipovima, ali uticaj nestašice i dalje će se osećati“, rekla je Kavalo za Wolfsburger Allgemeine Zeitung.

Ona je dodala da program za iduću godinu još nije utvrđen, ali da u ovom trenutku planovi predviđaju proizvodnju od 570.000 vozila u Wolfsburgu.

„Naravno, rizici su takođe prisutni“, rekla je članica Nadzornog odbora Volkswagena.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...