VREDNOST SVIH KRIPTOVALUTA U PADU

Zašto investitori sada rasprodaju?

BerzaNovacU fokusuVesti

22.1.2021 10:04 Autor: Marko Miladinović 0

Zašto investitori sada rasprodaju? Zašto investitori sada rasprodaju?
Najveća menjačnica kriptovaluta na svetu CoinDesk u petak ujutro pokazuje vrednost najtrgovanijeg tokena bitcoina na 30.767 dolara, uz dnevni pad od 10,16 procenata. Međutim,... Zašto investitori sada rasprodaju?

Najveća menjačnica kriptovaluta na svetu CoinDesk u petak ujutro pokazuje vrednost najtrgovanijeg tokena bitcoina na 30.767 dolara, uz dnevni pad od 10,16 procenata. Međutim, ono što je neobično u ovom trenutku je da aktuelni trend prate gotovo sve kriptovlaute u opticaju, čak i one koje imaju relativno male obime trgovanja i tržišnu cenu.

Među njima je i ethereum, koji je prethodne nedelje iznikao kao svojevrsno novo “utočište” investitora u rizične aktive.

Sasvim je moguće da će bitcoin probiti granicu od 30.000 dolara, no ovaj put u donjem smeru. Time bi se potvrdila tvrdnja domaćeg analitičara Aleksandra Matanovića da je bitcoin ipak u prekratkom roku dostigao velike i nerealne vrednosti.

Kretanja koja su pre dva dana u početku izgledala kao redovna dnevna korekcija, u vidu padova između jedan i pet procenata, u narednih 36 sati realizovala su se kao investitorski trend. Bitcoin je izgubio 10,16 odsto, ethereum 12,14 odsto, stellar 9,99 odsto, cardano 10,52 odsto, litecoin 4,09 odsto.

Digitalni novac
Foto: Pixabay.com

Skot Majnerd (Scott Minerd), direktor investicija u džinovskom investicionom fondu Guggenheim, komentarisao je za CNBC da je ova institucija “završila sa ulaganjem u bitcoin za ovu godinu, ako ne i duže”, i ne samo to, već nagoveštava da bi najprometnija kriptovaluta mogla da padne na 20.000 dolara.

Katastrofična predviđanja u toku negativnih trendova ne predstavljaju novost na najvećim berzama, no kada svoje prognoze daju neki od vodećih investitora, koji su između ostalog i doveli do postojeće situacije, onda se obično očekuju dalje retrakcije tržišta.

Obim rasprodaje bitcoina iznosio je 84,19 milijardi dolara u poslednja 24 sata.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...