VRTIĆI POČINJU SA RADOM U PONEDELJAK Iznos na uplatnici kao i ranije

SrbijaVesti

10.5.2020 09:10 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

VRTIĆI POČINJU SA RADOM U PONEDELJAK Iznos na uplatnici kao i ranije VRTIĆI POČINJU SA RADOM U PONEDELJAK Iznos na uplatnici kao i ranije
U ponedeljak počinju da rade vrtići pa će od tada početi i ponovna naplata boravaka mališana u obdaništu, uz subvencije Grada Beograda, izjavio je... VRTIĆI POČINJU SA RADOM U PONEDELJAK Iznos na uplatnici kao i ranije

U ponedeljak počinju da rade vrtići pa će od tada početi i ponovna naplata boravaka mališana u obdaništu, uz subvencije Grada Beograda, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić. Uplatnice za period od 11. maja, stići će roditeljima u junu mesecu.

Prema njegovim rečima, naplata vrtića nastaviće se po ranijem sistemu, odnosno uz subvenciju iz gradske kase, u iznosu od 80 odsto od ekonomske cene, kako za državne, tako i za privatne vrtiće.

“Za mališane koji ne budu krenuli od 11. maja vrtić će se naplaćivati kao i kada u normalnim okolnostima ne dolaze u obdanište, odnosno 50 odsto od subvencionisane cene, dok će za decu koja krenu u obdanište roditelji plaćati 5.590 dinara”, kazao je Vesić za “Novosti”.

U „prvom krugu“, u vrtiće će krenuti 13.535 dece, koliko ih je prijavljeno, a kako se roditelji budu vraćali na posao i situacija postepeno normalizovala, taj broj će se povećavati.

Vrtići su zatvoreni 16. marta, kada je doneta i odluka da se roditeljima ne naplaćuju računi dok predškolske ustanove budu zatvorene i traje vanredno stanje.

U državne predškolske ustanove upisano je oko 58.000 mališana, dok je u privatnim vrtićima oko 20.000 dece, kojima se iz gradske kase dotira boravak u iznosu od 80 odsto od ekonomske cene u državnim vrtićima koja iznosi 27.952, tako da na ime subvencija Grad Beograd uplaćuje 22.361 dinar po detetu.

  • Tanja

    10.5.2020 #1 Author

    Zašto se naplaćuje vrtić deci koja ne idu? To nije u redu. Sva bi deca išla u vrtić, ali im oni ne dozvoljavaju, a naplaćuju im čuvanje mesta.STRAŠNO!!!

    Odgovori

    • Maja

      10.5.2020 #2 Author

      Zasto naplacivati cuvanje mesta u ovoj situaciji kada se roditelji suocavaju sa mnostvom finansijskih problema i briga vezano i za zdravlje dece…Zar nisu roditelji male dece prva, najosetljivija kategorija kojoj treba maximalno izaci u susret…Na taj nacin drzava i ulaze u svoju buducnost, rasterecivanjem roditelja i samim tim bezbriznijim odrastanjem nasih najmladjih ,KOJI SU NASA SNAGA I NAS ULOG ZA ZDRAVIJU I MIRNIJU BUDUCNOST!!!!!

      Odgovori

  • Danijela

    10.5.2020 #3 Author

    Još jedna nebuloza u nizu… Zašto roditelji dece koja ne kreću u vrtić moraju da plaćaju isti..? Mnogo toga posle vanrednog stanja nema smisla… Počinjem da se pitam da li je uopšte i vanredno stanje imalo smisla???

    Odgovori

  • Nikola.Nidzo

    11.5.2020 #5 Author

    Socijalna distanca izmedju dece u vrticu je mozda najsmesnija mera koju je uvela Vlada RS. Teska prica 😂

    Odgovori

  • kaćica

    18.4.2022 #6 Author

    Cuvanje mesta najveca glupost.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...