država ima dovoljno osnovnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda za potrebe stanovništva

Vučić: Ko pobedi na izborima pregovaraće sa Rusijom o ceni gasa

BiznisInvesticijeSrbijaVesti

16.3.2022 14:58 Autor: Redakcija Biznis.rs 14

Vučić: Ko pobedi na izborima pregovaraće sa Rusijom o ceni gasa Vučić: Ko pobedi na izborima pregovaraće sa Rusijom o ceni gasa
Pregovori o ceni gasa sa Rusima neće započeti pre izbora, a ko dobije poverenje naroda vodiće te pregovore, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.... Vučić: Ko pobedi na izborima pregovaraće sa Rusijom o ceni gasa

Pregovori o ceni gasa sa Rusima neće započeti pre izbora, a ko dobije poverenje naroda vodiće te pregovore, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Pregovori o ceni gasa neće početi pre izbora, ko dobije narodno poverenje razgovaraće sa Rusijom“, rekao je Vučić u Novom Sadu.

Dodao je da do tada ne zna šta će se događati, a da pokušava da za građane obezbedi sve što je najbolje i najjeftinije, prenosi Beta.

On je rekao da veruje da će biti dovoljno gasa ukoliko ne bude prekida kao juče na gasovodu Jamal i u Bugarskoj, a da se nada da Bugarska neće prekidati dotok gasa preko Balkanskog toka jer u velikoj meri i sama zavisi od tog goriva.

Istakao je da veruje da će Srbija imati za ruski gas ako ne najpovoljniju, onda jednu od najpovoljnijih cena, ali da bi onaj ko bi garantovao to bio „neozbiljan“.

Šporet na plin
Foto: Pixabay.com

Dodao je da ništa ne zavisi od Srbije, ali da kada bi zavisilo od pregovora Srbije sa Rusijom, da bi Srbija imala najpovoljniju cenu među dve ili tri evropske zemlje.

Ima mnogo problema, kako je rekao, jer preko Crnog mora niko ne može da doveze ništa do Konstance što bi baržama dovezli preko Pančeva u Srbiju jer ne postoji kompanija koja će da da osiguranje.

„Pogođena su dva tankera u Crnom moru, pa se postavlja pitanje odakle dovoziti ono što je potrebno za Srbiju“, rekao je Vučić.

Osim o ovoj temi Vučić je govorio i o hrani, te je rekao da država ima dovoljno osnovnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda za potrebe stanovništva, te da će biti njihovog izvoza u susedne zemlje u meri koja neće ugroziti potrebe građana Srbije.

„Razgovaraćemo sa svima. Daćemo onoliko koliko je ugovoreno i onoliko koliko smatramo da možemo da damo, a da nijednog sekunda ne ugrozimo potrebe domaćeg stanovništva. Najpre zemljama u okviru inicijative ‘Otvoreni Balkan’, a potom Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, kao prvim susedima“, kazao je Vučić novinarima.

On je rekao da se situacija oko trgovine hranom u svetu komplikuje, ističući kako je već očigledno da će biti velikih nedostataka hrane, bez obzira na rast cena na berzama.

„Ne komplikuju se za našu zemlju i potrebe naše zemlje. Naši građani imaće dovoljno. Mi imamo značajno više nego što su naše potrebe i moramo u regionu to da rasporedimo“, kazao je Vučić.

Predsednik Srbije je dodao da se od Srbije traže velike količine brašna i ulja, ali da razume sve koji žele da se domaćinski odnose prema svom stanovništvu i obezbede dovoljne zalihe hrane.

Vučić je potvrdio da se u subotu, 19. marta, za saobraćaj otvara brza pruga od Beograda do Novog Sada, na kojoj će vozovi ići brzinom od 200 kilometara na sat.

„Otvaranje pruge je pomereno sa 15. na 19. mart jer sam želeo da prisustvuje najviše mađarsko rukovodsto zajedno sa nama i to je jedini razlog za kašnjenje tri ili četiri dana“, kazao je predsednik Srbije.

  • SNEZANA

    16.3.2022 #1 Author

    Videcemo 3.aprila.

    Odgovori

  • ZVEZDICA01

    16.3.2022 #2 Author

    Svi na glasanje!

    Odgovori

  • CELEKRALJ

    16.3.2022 #3 Author

    Izgleda da ni on ne veruje da će biti on pobednik 😂

    Odgovori

  • Milovan94

    16.3.2022 #4 Author

    Teški pregovori se svakako očekuju. Biće dosta kompleksna situacija.

    Odgovori

  • LUKA

    16.3.2022 #5 Author

    Jos malo pa cemo videti

    Odgovori

  • IVAN

    16.3.2022 #6 Author

    Zna se ko pobedjuje.

    Odgovori

  • GOCA BG

    16.3.2022 #7 Author

    Ja sam sigurna da je nas sadasnji i buduci predsednik…

    Odgovori

  • GAGA

    16.3.2022 #8 Author

    A sto se tice pruge…bice da je to razlog

    Odgovori

  • GINKO

    16.3.2022 #9 Author

    Jao bozee ee, ko pobedi pa zna se.

    Odgovori

  • NINO

    17.3.2022 #10 Author

    Izbori ce odluciti!

    Odgovori

  • Lelica

    17.3.2022 #11 Author

    Koja šarena laža od priče.

    Odgovori

  • MAJALG

    19.3.2022 #12 Author

    A vec su se samoproglasili za pobednike, licno ne verujem da imam bilo koja stranka koja moze da ih skine sa vlasti posto nam je politicka scena nakaradna i nikada nismo imali slabiju opoziciju.

    Odgovori

  • ZVE84

    20.3.2022 #13 Author

    O ceni treba pregovarati pre izbora, a ne čekati ih

    Odgovori

  • Maša

    20.3.2022 #14 Author

    Pa vec se zna ko ce da pobedi…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...