WALT DISNEY OTPUŠTA OKO 32.000 ZAPOSLENIH Desetkovan broj posetilaca povlači smanjenje radne snage

BiznisFirme u fokusuKulturaLifestyleManifestacijePoslovanjePreduzetnikSvetTurizamU fokusuVesti

26.11.2020 13:45 Autor: Julijana Vincan 3

WALT DISNEY OTPUŠTA OKO 32.000 ZAPOSLENIH Desetkovan broj posetilaca povlači smanjenje radne snage WALT DISNEY OTPUŠTA OKO 32.000 ZAPOSLENIH Desetkovan broj posetilaca povlači smanjenje radne snage
Kompanija Walt Disney objavila je da će proširiti obim otpuštanja na oko 32.000 radnika, pre svega u industriji tematskih parkova, jer je zbog pandemije... WALT DISNEY OTPUŠTA OKO 32.000 ZAPOSLENIH Desetkovan broj posetilaca povlači smanjenje radne snage

Kompanija Walt Disney objavila je da će proširiti obim otpuštanja na oko 32.000 radnika, pre svega u industriji tematskih parkova, jer je zbog pandemije korona virusa desetkovan broj posetilaca.

U podnesku dostavljenom američkoj Komisiji za hartije od vrednosti i berzu (SEC), firma je navela da će hiljadama zaposlenih posao prestati u prvoj polovini fiskalne 2021. godine.

Walt Disney

Najveći broj otkaza, čak 28.000, kao što je najavljeno još u septembru, biće uručen zaposlenima u tematskim parkovima i jedinicama za avanture i proizvode.

Pored toga, početkom oktobra na prinudni odmor je poslato oko 37.000 zaposlenih, za koje se ne očekuje da će biti otpušteni.

Preduzeće Walt Disney je 3. oktobra imalo oko 203.000 zaposlenih, a njegovu globalnu radnu snagu čini oko 80 odsto radnika sa punim radnim vremenom i 20 procenata sa skraćenim radnim vremenom.

Walt Disney
Foto: Pixabay.com

Od ukupne radne snage, oko 155.000 zaposlenih radi u segmentu parkovi, avanture i proizvodi, prenosi CNBC.

Ranije ovog meseca iz kompanije je saopšteno da će pandemija Covid-19 koštati ovaj poslovni segment oko 2,4 milijarde dolara izgubljenog operativnog prihoda u četvrtom kvartalu fiskalne godine.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...