Kompanija Microsoft objavila tačan datum lansiranja nove verzije operativnog sistema

Windows 11 izlazi 5. oktobra

Hi-techLifestyleSvetVesti

1.9.2021 21:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Windows 11 izlazi 5. oktobra Windows 11 izlazi 5. oktobra
Kompanija Microsoft najavljuje da će nova verzija njenog čuvenog operativnog sistema Windows 11 biti objavljena 5. oktobra ove godine. Windows 11 biće dostupan kao... Windows 11 izlazi 5. oktobra

Kompanija Microsoft najavljuje da će nova verzija njenog čuvenog operativnog sistema Windows 11 biti objavljena 5. oktobra ove godine. Windows 11 biće dostupan kao besplatna nadogradnja za one računare koji već imaju instaliran Windows 10 ili na novim uređajima, koji se isporučuju sa unapred ugrađenim softverom.

Besplatna nadogradnja na Windovs 11 biće „puštena u promet“ na taj datum, ali će, kao i mnoge verzije Windowsa u prošlosti, biti dostupna u fazama. Prvo će biti ponuđena nadogradnja novim uređajima koji ispunjavaju uslove konfiguracije, a zatim svima ostalima, piše The Verge.

„Prateći saznanja iz operativnog sistema Windows 10, želimo da budemo sigurni da vam pružamo najbolje moguće iskustvo“, objašnjava direktor marketinga za Windows u kompaniji Microsoft Aron Vudman (Aaron Woodman). Prema njegovim rečima, svim prihvatljivim uređajima će biti ponuđena besplatna nadogradnja sa postojeće na novu verziju do sredine 2022. godine.

Na postojećim računarima sa operativnim sistemom Windows 10, Windows Update će obavestiti korisnike kada je ažuriranje dostupno za Windows 11. Takođe, možete proveriti da li vaš uređaj ispunjava uslove za nadogradnju na Windows 11 putem usluge Windows Update ili namenske aplikacije za proveru rada računara.

Iako će Windows 11 biti predstavljen 5. oktobra, sve najavljene funkcije neće tada biti dostupne. Primera radi, pregled Android aplikacija u operativnom sistemu Windows 11 biće dostupan za Windows Insider tek u narednim mesecima, što ukazuje na to da verovatno neće biti pokrenut svim korisnicima novog operativnog sistema do 2022. godine.

Microsoft je prošle nedelje pojasnio svoje minimalne sistemske zahteve za Windows 11, ali je otkrio i rešenje za one koji ih ne ispunjavaju. Windows 11 možete instalirati na bilo koji hardver pomoću ISO metode, sve dok računar ima 64-bitni 1GHz procesor sa dva ili više jezgara, 4 GB RAM-a, 64 GB prostora za skladištenje i čip TPM 1.2.

Ako vaš računar nije u potpunosti kompatibilan sa Windows 11, Microsoft i dalje će i dalje nastavljati da pruža podršku za Windows 10 do 14. oktobra 2025. godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...