Podrška namenjena ublažavanju posledica korona krize

Za investiranje u preradu u Crnoj Gori izdvojeno 600.000 evra

InvesticijeNovacRegionVesti

21.7.2021 08:19 Autor: Julijana Vincan 1

Za investiranje u preradu u Crnoj Gori izdvojeno 600.000 evra Za investiranje u preradu u Crnoj Gori izdvojeno 600.000 evra
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Crne Gore objavilo je javni poziv za dodelu podrške investicijama u preradu na gazdinstvima za koji je opredeljeno ukupno... Za investiranje u preradu u Crnoj Gori izdvojeno 600.000 evra

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Crne Gore objavilo je javni poziv za dodelu podrške investicijama u preradu na gazdinstvima za koji je opredeljeno ukupno 600.000 evra.

Pomoć je namenjena sektorima prerade mleka, biljne proizvodnje, pčelarstva, proizvodnje vina, prerade maslina, ribarstva, akvakulture i marikulture i iznosi do 80 odsto od prihvatljivih troškova investicije (uključujući PDV).

Poziv je deo drugog projekta Institucionalnog razvoja i jačanja poljoprivrede Crne Gore – MIDAS 2, koji se realizuje uz pomoć novca Svetske banke.

„Podrška obezbeđena kroz ovu meru namenjena je ublažavanju posledica korona krize na sektor primarne proizvodnje i prerade“, piše u javnom pozivu.

Kao prihvatljive investicije kroz ovaj javni poziv definisane su adaptacija postojećih objekata za preradu i nabavka i ugradnja namenske opreme, nove opreme za čuvanje, preradu i pakovanje proizvoda.

„Podržaće se nabavka samo nove opreme i uređaja, a neće se podržati nabavka polovne opreme i materijala, obrtni troškovi, troškovi nastali plaćanjem carina, operativni troškovi, kupovina ili zakup zemljišta“, istaknuto je u pozivu.

Minimalna visina prihvatljive investicije sa kojom korisnik aplicira za grant podršku je 1.000 evra, a maksimalna 10.000 evra. Prijave se podnose od 2. do 31. avgusta.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...