ZA SIGURNO PUTOVANJE – TRAVEL PASS IATA predstavila aplikaciju koja pomaže putnicima

BiznisSvetTurizamVesti

29.12.2020 08:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

ZA SIGURNO PUTOVANJE – TRAVEL PASS IATA predstavila aplikaciju koja pomaže putnicima ZA SIGURNO PUTOVANJE – TRAVEL PASS IATA predstavila aplikaciju koja pomaže putnicima
Međunarodna asocijacija za vazdušni prevoz (IATA) predstavila je Travel Pass, mobilnu aplikaciju koja bi trebalo putnicima da pomogne da lako i sigurno organizuju svoje... ZA SIGURNO PUTOVANJE – TRAVEL PASS IATA predstavila aplikaciju koja pomaže putnicima

Međunarodna asocijacija za vazdušni prevoz (IATA) predstavila je Travel Pass, mobilnu aplikaciju koja bi trebalo putnicima da pomogne da lako i sigurno organizuju svoje putovanje i poštujući zahteve određene države za ulazak.

IATA Travel Pass čuva kriptovane podatke, uključujući rezultate testa ili vakcinacije na mobilnom uređaju putnika, dok putnik kontroliše koje informacije sa svog telefona će deliti sa avio-kompanijama i vlastima.

Unutrašnjost aviona tokom pandemije
Tanjug/AP

Travel pass poštuje principe zaštite podataka, kao i Opštu uredbu o zaštiti podataka Evropske unije.

Travel Pass bi trebalo da počne da se koristi početkom prvog kvartala 2021. godine, a biće dostupan na Ajfon i Android platformama.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...