U prošlom ciklusu dodeljeno 20 stanova u Beogradu

Za stanove u nagradnom fondu „Uzmi račun i pobedi“ 450 miliona dinara

SrbijaVesti

3.4.2024 08:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Za stanove u nagradnom fondu „Uzmi račun i pobedi“ 450 miliona dinara Za stanove u nagradnom fondu „Uzmi račun i pobedi“ 450 miliona dinara
Republičkoj direkciji za imovinu Srbije raspoređeno je 450,67 miliona dinara (oko 3,8 miliona evra) iz tekuće budžetske rezerve, kako bi pribavila stanove za nagradni... Za stanove u nagradnom fondu „Uzmi račun i pobedi“ 450 miliona dinara

Republičkoj direkciji za imovinu Srbije raspoređeno je 450,67 miliona dinara (oko 3,8 miliona evra) iz tekuće budžetske rezerve, kako bi pribavila stanove za nagradni fond narednog izdanja nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“.

Ovo je za oko 300.000 evra više nego u prošlogodišnjem izdanju popularne nagradne igre, objavila je Nova ekonomija.

Kako se vidi iz rešenja objavljenog u Službenom glasniku, ovaj novac je prema inicijalnom budžetu za 2024. godinu bio namenjen Ministarstvu finansija za „eksproprijaciju zemljišta u cilju izgradnje kapitalnih projekata“.

Vlada Srbije i ove godine organizuje nagradnu igru „Uzmi račun i pobedi“ u cilju, kako se navodi u poslednjem saopštenju, „jačanja poreske kulture i podizanja svesti građana i privrede o značaju suzbijanja sive ekonomije, stimulacije bezgotovinskih plaćanja i motivacije za poštovanje propisa i poboljšanje primene Zakona o fiskalizaciji“.

Zaključak o održavanju novog ciklusa dodele nagrada objavljen je 29. februara a nagradna igra će, isto kao i prošle godine, biti organizovana u dva kruga.

Građani su pravo učešća ostvarili registrovanjem računa putem mobilne aplikacije „Uzmi račun i pobedi“, koju je razvila Poreska uprava Srbije.

Nagradni fond dva prošlogodišnja kruga činilo je 20 stanova u Beogradu, ukupne vrednosti od skoro 3,5 miliona evra. Održano je deset javnih izvlačenja, a prilikom svakog je dodeljeno po dva stana u novobeogradskom Bloku 63 i u Zemunskim kapijama.

Od januara do oktobra 2023. godine građani su, prema saopštenju Vlade Srbije, otvorili preko milion korisničkih naloga u okviru aplikacije „Uzmi račun i pobedi“, podseća Nova ekonomija.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...