Ministar finansija Srbije sa novoizabranim ambasadorom

Zajednički projekti sa Kinom dobro napreduju

SrbijaSvetVesti

5.10.2023 13:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Zajednički projekti sa Kinom dobro napreduju Zajednički projekti sa Kinom dobro napreduju
Ministar finansija Srbije Siniša Mali razgovarao je u četvrtak sa novoizabranim ambasadorom Kine u Srbiji Li Mingom o nastavku uspešne saradnje dve zemlje, uz... Zajednički projekti sa Kinom dobro napreduju

Ministar finansija Srbije Siniša Mali razgovarao je u četvrtak sa novoizabranim ambasadorom Kine u Srbiji Li Mingom o nastavku uspešne saradnje dve zemlje, uz ocenu da svi zajednički projekti dobro napreduju.

Mali je poželeo dobrodošlicu ambasadoru Li Mingu, ukazujući da su Srbija i Kina izgradile uzajamno poverenje i kredibilitet i da nikada u istoriji nisu imali bolje odnose, saopštilo je ministarstvo.

Govoreći o uspešnoj saradnji, ministar je istakao da Air Serbia od prošle godine ponovo direktno leti do Kine, uvođenjem leta između Beograda i Tjenđina.

Mali i ambasador Kine su se osvrnuli i na unapređenje saradnje u oblasti informaciono komunikacionih tehnologija (IKT).

Mali je istakao da je Srbija prepoznala značaj ulaganja u IKT i veštačku inteligenciju, gde je Kina apsolutni lider. Li Ming se složio da je saradnja dve zemlje zasnovana na dubokom prijateljstvu.

„Verujem da imamo potencijala za još bližu saradnju“, rekao je on i ukazao na značaj predstojećeg Trećeg foruma za međunarodnu saradnju inicijative „Pojas i put“.

Ambasador Li Ming je čestitao Srbiji na dobijanju organizacije specijalizovane izložbe EKSPO 2027, a sagovornici su se složili da je to dobra prilika kako za Srbiju, ali i za čitav region, objavilo je ministarstvo.

  • ŽIZI

    8.10.2023 #1 Author

    Koliko ima Kineza u Srbiji nije ni čudo

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...