Austrijske finansijske vlasti oduzele automobile privrednom gigantu

Zaplenjeno 26 Amazonovih vozila zbog poreskog duga

SvetVesti

24.5.2021 11:05 Autor: Miljan Paunović 0

Zaplenjeno 26 Amazonovih vozila zbog poreskog duga Zaplenjeno 26 Amazonovih vozila zbog poreskog duga
Austrijske finansijske vlasti ozbiljno su shvatile svoj posao i ne plaše se ni velikih privrednih giganata, a to je sada dokazao slučaj zaplene vozila... Zaplenjeno 26 Amazonovih vozila zbog poreskog duga

Austrijske finansijske vlasti ozbiljno su shvatile svoj posao i ne plaše se ni velikih privrednih giganata, a to je sada dokazao slučaj zaplene vozila zbog poreskog duga Amazona, prenosi Tanjug.

Prošle godine, u februaru, finansijska policija izvršila je proveru u novootvorenom distributivnom centru Amazona u Grosebersdorfu, i tom prilikom je kod 130 logističkih preduzetnika ustanovljeno mnoštvo kršenja zakona, neplaćanja socijalnih obaveza.

Iako kod kompanije Amazon nije utvrđena nikakva nepravilnost, što nije ni čudo, jer je u distributivnom centru od tog giganta angažovano svega nekoliko menadžera, ministar finansija Austrije Gernot Blimel (Gernot Blümel) istakao je da se „preduzetnička odgovornost ne zaustavlja na rampi za otpremu robe“.

Samo kod jednog preduzeća koje isporučuje pakete za Amazon ustanovljeno je 48 kršenja zakona i finansijskih obaveza, a zbog neplaćanja kazni nastali su troškovi u visini od 358.000 evra. S obzirom da preduzeće nije uplatilo novac, finansijske vlasti sprovele su detaljno isplaniranu akciju.

Ustanovljeno je da svi vozači preduzeća redovno automobile ostavljaju na parkingu nadomak Amazonovog distributivnog centra. Upravo na tom parkingu je Ministarstvo finansija sprovelo akciju zaplene 26 delimično novih malih kamiona i kombija. Pored toga je i Amazonu poslat zahtev za zaplenu svih sredstava preduzeća čija su vozila zaplenjena.

„Posebno veliki internet koncerni profitiraju od korona krize i mi ćemo od njih dosledno tražiti odgovornost u borbi za fer uslove konkurentnosti. Iskreni, ispravni preduzetnik nikada ne sme biti onaj koji je navodno glup“, poručio je ministar Blimel.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...