U NORVEŠKOM PARLAMENTU PREDSTAVLJEN PLAN RADA ZAPOSLENIH U DELU SLUŽBI

Zaposleni u norveškom fondu smeju na posao samo utorkom i četvrtkom

EUFirme u fokusuU fokusuVesti

3.5.2021 18:36 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Zaposleni u norveškom fondu smeju na posao samo utorkom i četvrtkom Zaposleni u norveškom fondu smeju na posao samo utorkom i četvrtkom
Norveški suvereni fond bogatstva (SWF), vredan 1,3 milijardi dolara, tražiće od zaposlenih da na radna mesta u poslovnom prostoru dolaze samo utorkom i četvrtkom... Zaposleni u norveškom fondu smeju na posao samo utorkom i četvrtkom

Norveški suvereni fond bogatstva (SWF), vredan 1,3 milijardi dolara, tražiće od zaposlenih da na radna mesta u poslovnom prostoru dolaze samo utorkom i četvrtkom i kada pandemija kovid-19 bude završena, izjavio je glavni Izvršni direktor SWF-a Nikola Tangen.

Centralna banka Norveške, koja upravlja suverenim fondom, ponudiće fleksibilne uslove rada za svojih 520 zaposlenih u Oslu, Londonu, Singapuru, Šangaju, Tokiju i Luksemburgu, rekao je Tangen u obraćanju u parlamentu, prenosi Reuters.

„Razmišljamo da posle pandemije dozvolimo svakome do dva dana nedeljno rad iz kućnog ofisa i dva fiksna radna dana u kancelariji zbog sastanaka“, naveo je on, dodajući da je to njihov model za privlačenje i zadržavanje talentovanog kadra.

Ova politika bi se odnosila i na ostatak zaposlenih u Centralnoj banci.

„Morate ponuditi fleksibilnost na drugačiji način nego pre. Jednostavno je neprihvatljivo zahtevati da ljudi stalno budu u kancelariji. Mislim da to pokazuje da ne verujete ljudima“, izjavio je Tangen za Reuters.

Tagovi
U FOKUSU

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...