Potpisan ugovor o izvozu vredan 235 miliona dolara

„Zastava oružje“ se vraća na američko tržište

SrbijaVesti

26.5.2021 08:10 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

„Zastava oružje“ se vraća na američko tržište „Zastava oružje“ se vraća na američko tržište
Kragujevačka fabrika „Zastava oružje“ sklopila je ugovor o izvozu lovačkog i sportskog oružja u Sjedinjene Američke Države. Posao je vredan 235 miliona dolara i... „Zastava oružje“ se vraća na američko tržište

Kragujevačka fabrika „Zastava oružje“ sklopila je ugovor o izvozu lovačkog i sportskog oružja u Sjedinjene Američke Države. Posao je vredan 235 miliona dolara i predstavlja povratak na zahtevno američko tržište, saopšteno je iz domaće kompanije.

„Ovim ugovorom fabrika obezbeđuje poslovnu stabilnost preduzeća koje je stub srpske namenske industrije, ali i stvara mogućnosti za tehničko-tehnološko usavršavanje proizvodnog procesa“, navodi se u saopštenju koje je potpisao generalni direktor kragujevačke fabrike Mladen Petković.

Prema oceni rukovodstva, ovaj ugovor je „istorijski poslovni poduhvat“ fabrike.

Radi se o dugoročnom aranžmanu sa poslovnim partnerima iz Amerike koji će kragujevačkoj fabrici obezbediti kontinuiranu proizvodnju u narednih šest godina i siguran posao za 2.500 radnika, prenosi Sputnik, pozivajući se na „Politiku“.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...