Procenjena vrednost radova na oba objekta veća od 172 miliona evra

Završetak tendera za Tiršovu 2 i stadion Čika Dača u januaru

SrbijaVesti

17.11.2023 08:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Završetak tendera za Tiršovu 2 i stadion Čika Dača u januaru Završetak tendera za Tiršovu 2 i stadion Čika Dača u januaru
Završetak tenderskih procedura za izvođenje radova na izgradnji nove Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2 u Beogradu i za izvođenje radova na izgradnji stadiona Čika... Završetak tendera za Tiršovu 2 i stadion Čika Dača u januaru

Završetak tenderskih procedura za izvođenje radova na izgradnji nove Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2 u Beogradu i za izvođenje radova na izgradnji stadiona Čika Dača u Kragujevcu očekuje se tokom januara, rečeno je za eKapiju iz Ministarstva za javna ulaganja.

Ovi projekti zajedno vrede više od 172 miliona evra.

„Tender za izvođenje radova na izgradnji nove Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2 u fazi je stručne ocene ponuda, dok za tender za izvođenje radova na izgradnji stadiona Čika Dača u Kragujevcu teče rok za podnošenje ponuda“, rekli su eKapiji u tom ministarstvu.

Ministarstvo za javna ulaganja raspisalo je u julu tender za izgradnju nove Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2 u Beogradu, a vrednost radova procenjena je na 11,2 milijarde dinara (oko 95 miliona evra), bez PDV-a. Izabrani izvođači imaće rok od tri godine za završetak gradnje.

Ovom nabavkom planirana je izgradnja celog bolničkog kompleksa, bruto površine oko 62.000 kvadrata, sa oko 300 postelja i parkingom od 528 mesta.

Tender za usluge izrade projekta za izvođenje radova, izvođenje radova i usluge izrade projekta izvedenog objekta za stadion Čika Dača u Kragujevcu takođe je objavljen u julu.

Procenjena vrednost radova je 9,1 milijarda dinara (oko 77,6 miliona evra) bez PDV-a. Rok za izvršenje ugovorne obaveze ne može biti duži od 1.280 kalendarskih dana, odnosno tri i po godine.

Rok za prijavu na oba tendera bio je 14. septembar, podseća eKapija.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.