Novi Čika Dača koštaće 77,6 miliona evra

Kreće gradnja stadiona u Kragujevcu, raspisan tender za izvođače

InvesticijeSrbijaVesti

22.7.2023 10:32 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Kreće gradnja stadiona u Kragujevcu, raspisan tender za izvođače Kreće gradnja stadiona u Kragujevcu, raspisan tender za izvođače
Ministarstvo za javna ulaganja raspisalo je tender za usluge izrade projekta za izvođenje radova, izvođenje radova i usluge izrade projekta izvedenog objekta za stadion... Kreće gradnja stadiona u Kragujevcu, raspisan tender za izvođače

Ministarstvo za javna ulaganja raspisalo je tender za usluge izrade projekta za izvođenje radova, izvođenje radova i usluge izrade projekta izvedenog objekta za stadion Čika Dača u Kragujevcu. Procenjena vrednost radova je 9,1 milijarda dinara (oko 77,6 miliona evra) bez PDV-a.

Rok za izvršenje ugovorne obaveze ne može biti duži od 1.280 kalendarskih dana, odnosno tri i po godine, piše poslovni portal eKapija.

Prijave na tender moguće su do 14. septembra.

Inače, urbanističkim projektom koji je za naručioca – Grad Kragujevac 2020. godine izradilo preduzeće PRO-ING iz Novog Sada, predviđeno je da se novi stadion gradi u skladu sa UEFA Pravilnikom o stadionskoj infrastrukturi za sportske objekte Kategorije 4, sa kapacitetom do 19.950 posetilaca.

Predviđeno je i da ima tri pomoćna terena sa tribinama, tri natkrivena terena-balona i administrativne i komercijalne objekte.

Ovim projektom predviđeno je i da tribine budu natkrivene, a planirano je i noćno osvetljenje.

Nedavno je i FK Radnički 1923 najavio je da će sledeću sezonu igrati na Pampas areni u Donjoj Trnavi.

„Zbog neispunjavanja uslova za licenciranje i odigravanje utakmica najvišeg fudbalskog ranga takmičenja u Srbiji, Mocart Bet Superlige, kao i usled najavljenog rušenja i izgradnje potpuno novog stadiona u Kragujevcu, Fudbalski klub Radnički 1923 imao je obavezu da Fudbalskom savezu Srbije prijavi stadion na kome će igrati svoje utakmice kao domaćin naredne sezone“, saopštili su iz kluba.

Tagovi
VESTI
  • DASHA

    22.7.2023 #1 Author

    Bas dobro

    Odgovori

  • colorida_cielo

    22.7.2023 #2 Author

    S obzirom to da smo najuspešniji u fudbalu, ovo je zaista jedna dobra vest. Što više treba da se ulaže u izgradnju stadiona, čeka se samo izgradnja tog nacionalnog stadiona, pa mozda i uspemo da prodjemo grupu na SP…tamo neke 2042.

    Odgovori

  • KIMCHI

    23.7.2023 #3 Author

    Raspisan tender…

    Odgovori

  • LJUBOMIR

    23.7.2023 #4 Author

    Odlična vest!

    Odgovori

  • BLIZANAC

    23.7.2023 #5 Author

    Samo stadione da gradimo ali ne znam za koga

    Odgovori

  • ZVONČICA

    23.7.2023 #6 Author

    Lepo je cuti da se u sport ulaze…

    Odgovori

  • SHALIMAR

    23.7.2023 #7 Author

    Investicija koja ce kostati mnogo vise ali ce svako Kragujevac dobiti pravi stadion..

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...