ZDRAVSTVENIM RADNICIMA OD JANUARA PLATE VEĆE ZA PET ODSTO Za ostale zaposlene u javnom sektoru povišica 3,5 procenata

IzdvajamoSrbijaVesti

17.11.2020 10:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

ZDRAVSTVENIM RADNICIMA OD JANUARA PLATE VEĆE ZA PET ODSTO Za ostale zaposlene u javnom sektoru povišica 3,5 procenata ZDRAVSTVENIM RADNICIMA OD JANUARA PLATE VEĆE ZA PET ODSTO Za ostale zaposlene u javnom sektoru povišica 3,5 procenata
Zdravstvenim radnicima će od 1. januara plata biti uvećana za pet odsto, a ove sedmice bi trebalo da dobiju i jednokratnu pomoć u iznosu... ZDRAVSTVENIM RADNICIMA OD JANUARA PLATE VEĆE ZA PET ODSTO Za ostale zaposlene u javnom sektoru povišica 3,5 procenata

Zdravstvenim radnicima će od 1. januara plata biti uvećana za pet odsto, a ove sedmice bi trebalo da dobiju i jednokratnu pomoć u iznosu od 10.000 dinara.

Ostali zaposleni u javnom sektoru, početkom godine dobiće povišicu od 3,5 odsto. Ona će im stizati sa januarskom, februarskom i martovskom platom, a sa aprilskom bi trebalo da dobiju još 1,5 odsto povećanje, čime će i njihova primanja porasti ukupno za pet procenata.

Kako je rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući na TV Happy povišicu će dobiti i penzioneri.

Njihova povišica rezultat je kretanja plata i troškova života, prema čemu se i usklađuju primanja najstarijih.

Penzije će od januara porasti za 5,9 procenata, pa će prošečna penzija sa sadašnjih 27.746 dinara porasti za oko 1.638 dinara.

  • Danijela

    17.11.2020 #1 Author

    Njima treba povecati plate, svakako.

    Odgovori

  • Mara

    17.11.2020 #2 Author

    Sad ste se setili kad su vam svi otisli ccc

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...