ZDRAVSTVENIM RADNICIMA U UTORAK ISPLATA UVEĆANIH ZARADA Plata veća za 10 odsto

IzdvajamoSrbijaVesti

4.5.2020 12:26 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

ZDRAVSTVENIM RADNICIMA U UTORAK ISPLATA UVEĆANIH ZARADA Plata veća za 10 odsto ZDRAVSTVENIM RADNICIMA U UTORAK ISPLATA UVEĆANIH ZARADA Plata veća za 10 odsto
Zdravstvenim radnicima u Srbiji u utorak će biti isplaćene uvećane zarade za april, u okviru ekonomskih mera Vlade Srbije podrške privredi. Aprilska zarada zdravstvenim... ZDRAVSTVENIM RADNICIMA U UTORAK ISPLATA UVEĆANIH ZARADA Plata veća za 10 odsto

Zdravstvenim radnicima u Srbiji u utorak će biti isplaćene uvećane zarade za april, u okviru ekonomskih mera Vlade Srbije podrške privredi.

Aprilska zarada zdravstvenim radnicima veća je za 10 odsto, a ministar finansija Siniša Mali je istakao da je reč o trajnom uvećanju zarade, jer je reč o ljudima koji su, kako je istakao, dali sve od sebe tokom pandemije korona virusa.

„U Infektivnoj klinici medicinska sestra sada će imati platu 54.166 dinara, što je uvećanje od 76 odsto u odnosu na mart 2011. godine, kada je zarada je bila 30.700 dinara. Lekar infektolog će imati 105.896 dinara platu, a imao je samo 64.000 dinara te 2011. godine, što je povećanje od 65 odsto“, rekao je Mali, navodi se u saopštenju ministarstva.

Tagovi
PLATE SRBIJA

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...