ZDRAVSTVU SRBIJE JOŠ JEDNO POVEĆANJE PLATA Ako se pokrene privreda veće zarade do kraja godine

InvesticijeIzdvajamoNovacSrbijaVesti

4.6.2020 12:06 Autor: Ljiljana Begović 4

ZDRAVSTVU SRBIJE JOŠ JEDNO POVEĆANJE PLATA Ako se pokrene privreda veće zarade do kraja godine ZDRAVSTVU SRBIJE JOŠ JEDNO POVEĆANJE PLATA Ako se pokrene privreda veće zarade do kraja godine
Ako privreda krene, pre kraja godine moguće je još jedno povećanje plata za zdravstvene radnike, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da... ZDRAVSTVU SRBIJE JOŠ JEDNO POVEĆANJE PLATA Ako se pokrene privreda veće zarade do kraja godine

Ako privreda krene, pre kraja godine moguće je još jedno povećanje plata za zdravstvene radnike, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da plate medicinskih radnika moraju biti veće te da su posle epidemije korona virusa svi shvatili značaj zdravstvenog sistema.

„Plate su vam trajno uvećane. Gledaćemo ako uspemo da se izvučemo, ako privreda krene punim kapacitetom da radi, da pre kraja godine idemo na još jedno povećanje plata“, rekao je Vučić u Loznici.

Predsednik Srbije je u Loznici otvorio fabriku američke kompanije „Adient“  i najavio da će tu biti zaposleno 1.500 ljudi.

Foto:Tanjug/ RADE PRELIC/ nr

Vučić je tokom obilaska fabrike rekao da je već zaposleno 838 ljudi, kao i da će radnici imati najbolje uslove za rad i odmor u okviru fabrike, koja ima i trening centar. Dodao je da su trenutno među zaposlenima 70 odsto žene.

Kompanija „Adient“, koja proizvodi sedišta za poznate automobilske brendove, je 2018. u Banji Koviljači otvorila pogon za proizvodnju navlaka za automobilska sedišta u kojem je zaposleno više od 400 ljudi.

Fabrika u Loznici biće deseti pogon za proizvodnju presvlaka i ukrasnih delova za automobile u regionu Evrope, Bliskog istoka i Afrike. Vrednost početne investicije u pogon površine 13.000 kvadratnih metara je više od 20 miliona dolara, prenosi Tanjug.

  • GocaBG

    4.6.2020 #1 Author

    Treba zdravstvu da se povecaju plate,a vest da ce 1500 ljudi biti zaposleno je lepa vest…

    Odgovori

  • GocaBG

    4.6.2020 #2 Author

    Treba zdravstvu da se povecaju plate,a lepa vest da ce biti zaposleno 1500 ljudi..

    Odgovori

  • Ivan

    4.6.2020 #3 Author

    Trebalo je odavno ulagati u zdravstvo i povećati plate zaposlenima.

    Odgovori

  • zorica

    5.6.2020 #4 Author

    Treba mnogo vise,ovo je tek pocetak.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...